ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΥΠΑ: Παράταση αιτήσεων για το πρόγραμμα κατάρτισης με επιδότηση έως 400 ευρώ

Οι επιλογές κατάρτισης

Μέχρι και την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023, μπορούν να υποβάλουν αίτηση οι ενδιαφερόμενοι για ένταξη στην α’ φάση του προγράμματος αναβάθμισης δεξιοτήτων 150.000 εργαζομένων, «Πάω Μπροστά», μετά την παράταση που ανακοίνωσε η ΔΥΠΑ, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος συμμετοχής.
Στο πλαίσιο της εν λόγω δράσης που υλοποιείται από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, προσφέρεται επιδοτούμενη κατάρτιση διάρκειας 80 ωρών σε 150.000 εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα, η οποία οδηγεί σε απόκτηση ψηφιακών και πράσινων γνώσεων και δεξιοτήτων και αντίστοιχη πιστοποίηση μέσω ανεξάρτητων φορέων πιστοποίησης.
Κάθε ωφελούμενος που ολοκλήρωσε το πρόγραμμα δικαιούται να λάβει εκπαιδευτικό επίδομα, που ανέρχεται σε €5/ώρα κατάρτισης, άρα για 80 ώρες κατάρτισης θα λάβει €400. Ο ωφελούμενος απαιτείται να ολοκληρώσει την κατάρτιση και να επιτύχει στις εξετάσεις πιστοποίησης, προκειμένου να λάβει το σύνολο του εκπαιδευτικού επιδόματος, αφαιρουμένων τυχόν απουσιών.
Στόχος της δράσης είναι οι εργαζόμενοι να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις των σύγχρονων τάσεων στους χώρους εργασίας, να αναβαθμίσουν τις προοπτικές τους και κατά συνέπεια να συμβάλουν στον εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας. Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.
Επιλογές κατάρτισης:
Ενδεικτικά, οι επιλογές κατάρτισης του προγράμματος περιλαμβάνουν:
  • βασικά ψηφιακά εργαλεία γραφείου
  • προγράμματα για social media marketing και διαχείριση e-shop
  • data analytics
  • εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης
  • logistics
  • υιοθέτηση ψηφιακών τεχνολογιών στον αγροτικό τομέα
Οι ενδιαφερόμενοι, μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα μέσω της ιστοσελίδας voucher.gov.gr, πατώντας στον σύνδεσμο «Εγγραφή στο Μητρώο Ωφελουμένων Εργαζομένων για κατάρτιση».
Πηγή

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!