Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FB!

Εγκαινιάστηκε στο Άργος η έκθεση του λαϊκού ζωγράφου Νώντα Ρέντζη

Ο καλλιτέχνης εκθέτει 27 μοναδικά έργα

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον έχοντας παρακαταθήκη την ιστορία μας, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής με τίτλο «Εθνική Παλιγγενεσία και οι Ελληνίδες στ’ άρματα» του Νώντα Ρεντζή, που διοργάνωσε ο Δήμος Άργους – Μυκηνών στην Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος».
Έχοντας ο καλλιτέχνης, ως όπλα του την ιστορία, τα πινέλα του και το ταλέντο του εκθέτει 27 μοναδικά έργα μεταξύ αυτών και την σφαγή περισσότερων από 250 Αργείους από τους Γάλλους την 4η Ιανουαρίου 1833. Ιστορικό γεγονός που αρκετοί δεν γνωρίζουν και που για πρώτη φορά απεικονίζεται με τον οποιοδήποτε τρόπο, όπως ανέφερε στην ομιλία του ο Γιώργος Γιαννούσης, Πρόεδρος της Αργολικής Αρχειακής Βιβλιοθήκης, στηριζόμενος σε πηγές και ιστορικά ευρήματα της εποχής, τα οποία παρουσίασε στο κοινό.

Να σημειωθεί ότι αυτός ο ιδιαίτερος και μοναδικός πίνακας, δωρήθηκε στον Δήμο Άργους – Μυκηνών, με την δέσμευση του Δημάρχου Γιάννη Μαλτέζου, να μπει σε περίοπτη θέση στο δημαρχείο.
Τα εγκαίνια της έκθεσης αποτελούν κατά γενική ομολογία πλέον, μετά και την μεγάλη προσέλευση κόσμου, μια διαφορετική προσέγγιση του πολιτισμού από τη νέα δημοτική αρχή. Ξεφεύγοντας από το στερεοτυπικό της 25ης Μαρτίου, συνδέοντας την πλούσια ιστορία του τόπου μας με την σύγχρονη τέχνη.
Η έκθεση θα συνεχιστεί έως τις 4 Απριλίου, καθημερινά από τις 10:00 – 14:00 & 18:00 – 20:30
ΔΕΙΤΕ:  ΕΠΣ Αργολίδας: Συγχαρητήρια στον Παναργειακό για την άνοδο στη Super League 2

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!