ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Επαναξιολόγηση μέτρων: Τα 3 νέα που προκρίνονται πριν το γενικό lockdown

Η «έκρηξη» στους επιδημιολογικούς δείκτες τον Νοέμβριο έχει αρχίσει ήδη να προκαλεί μεγάλη πίεση στο ΕΣΥ και η κυβέρνηση έχει επιβάλει μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού τα οποία αφορούν ανεμβολίαστους.
Βαριά τη σκιά του ρίχνει πάνω από την Ελλάδα το «μαύρο ρεκόρ» των 105 θανάτων μέσα σε 24 ώρες που ανακοίνωσε εχθές (22/11) ο ΕΟΔΥ. Η «έκρηξη» στους επιδημιολογικούς δείκτες τον Νοέμβριο έχει αρχίσει ήδη να προκαλεί μεγάλη πίεση στο ΕΣΥ και η κυβέρνηση έχει επιβάλει μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού τα οποία αφορούν τους ανεμβολίαστους.
Μέσα στο Νοέμβριο έχασαν τη ζωή τους 1.487 άνθρωποι, την ώρα που αφόρητη είναι η πίεση που εξακολουθούν να δέχονται τα νοσοκομεία, όπου η εξάντληση του προσωπικού είναι τεράστια. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να αξιολογηθούν εκ νέου τα μέτρα από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων.
Από την πλευρά της η κυβέρνηση έχει υπόψη της δύο πιθανά σενάρια: Το πρώτο είναι να κορυφωθεί η πανδημία στις αρχές Δεκεμβρίου και το δεύτερο και πιο «κακό» σενάριο είναι να κορυφωθεί μετά τα Χριστούγεννα.
Επίσης, έχει και δύο γραμμές άμυνας, στην προσπάθεια να αποφύγει ένα γενικό lockdown, επιβάλλοντας νέους περιορισμούς σε ανεμβολίαστους, αν ως την επόμενη εβδομάδα διαφανεί ο κίνδυνος να συνεχιστεί η κλιμάκωση της πανδημίας, με βάση στην περίπτωση αυτή το κακό σενάριο.
Σύμφωνα με το STAR, σε πρώτη φάση θα συζητηθεί ο αποκλεισμός των ανεμβολίαστων και από τους μεικτούς χώρους εστίασης, δηλαδή θα τους επιτρέπεται μόνο το take away.
Παράλληλα θα υπάρξει αποκλεισμός των ανεμβολίαστων από τις αγορές εντός των εμπορικών καταστημάτων, οι οποίοι θα μπορούν να κάνουν ψώνια μόνο με click away. Στο τραπέζι αν χρειαστεί θα μπει και το rapid test για ανεμβολίαστους στα σούπερ μάρκετ, αλλά αυτό εκτιμάται ότι θα είναι το τελευταίο μέτρο που θα επιλεγεί.

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!