ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Εσείς πού είδατε ότι φταίει ο Παναργειακός και η ΕΠΣΑ για τα επεισόδια στο Άργος;

Είναι εύκολο να μοιράζουμε ευθύνες…

Δεν μας έφτανε που υπήρξαν τραυματίες σε αγώνα τοπικού, ούτε που το αργολικό ποδόσφαιρο έγινε ρεζίλι σε όλη την Ελλάδα… έχουμε και τους αυτόκλητους δικαστές που μοιράζουν ευθύνες δεξιά-αριστερά, ο καθένας για τον δικό του λόγο.

Σε έναν αγώνα που κόπηκαν κάτω από 50 εισιτήρια, εμφανίστηκαν τουλάχιστον άλλοι τόσοι που χωρίς καν να βρίσκονται στο γήπεδο, απέκτησαν γνώμη και άποψη τόσο για τα επεισόδια, όσο και για το ποιος φταίει.
Άλλοι λένε πως φταίει η διοίκηση γιατί δεν είχε κλείσει την πόρτα του σταδίου στο ημίχρονο και μπήκαν μέσα οι χούλιγκανς, άλλοι γράφουν ότι φταίει η ΕΠΣΑ… ο καθένας το μακρύ και το κοντό του.
Συζητήσεις καφενείου όταν έχουν συμβεί τραγικά γεγονότα που οδήγησαν σε τραυματισμούς φιλάθλων, συλλήψεις νεαρών και δυσφήμιση του νομού στο πανελλήνιο.
Σοβαρά τώρα, περίμενε κανείς ότι σε αγώνα τοπικού μεταξύ Παναργειακού και Αστέρα Δρεπανιακού θα συμβεί κάτι τέτοιο; Από πότε δημιουργήθηκε κόντρα μεταξύ των δύο ομάδων και εμείς δεν το ξέραμε;
Όλοι, ανεξαιρέτως, έσπευσαν να καταδικάσουν τα επεισόδια, από την πρώτη στιγμή. Σχεδόν σε όλα τα γήπεδα στην Ελλάδα, η πόρτα στο ημίχρονο είναι ανοιχτή για όσους θέλουν να αποχωρήσουν και στην προκειμένη περίπτωση κανένας δεν φανταζόταν ότι θα βρεθεί μια ομάδα νεαρών που θα κάνει αυτό που έκανε.
Οι συγκεκριμένοι νεαροί δεν βρίσκονταν καν στο γήπεδο, ώστε να ευθύνεται η ομάδα για τις κινήσεις τους, είχαν συγκεντρωθεί σε άλλο σημείο της πόλης. Τι έπρεπε δηλαδή να κάνει η διοίκηση και η ΕΠΣΑ;
Να βάλει κάμερες και σωματοφύλακες στους δρόμους του Άργους για να ελέγχει αν μαζεύονται χούλιγκανς ή μήπως όφειλαν να έχουν μαντικές ικανότητες ώστε να προβλέψουν ότι σε ένα παιχνίδι δύο ομάδων που έχουν άριστες σχέσεις μεταξύ τους, θα βρίσκονταν 10-20 ανήλικοι που θα έκαναν “ντου” στους φιλοξενούμενους;
Και ρωτώ: Αυτοί που σχολιάζουν και βγάζουν χολή εναντίον της διοίκησης και της ΕΠΣ Αργολίδας ήταν μέσα στο γήπεδο ή απλά είδαν τα βίντεο και διάβασαν τα δημοσιεύματα; 
Άραγε, κάποιοι φίλαθλοι του Παναργειακού που κράζουν και δικάζουν, έχουν δώσει φέτος έστω ένα ευρώ στην ομάδα, έχουν δει αγώνα από κοντά ή απλά το κάνουν γιατί ψάχνουν από την αρχή της χρονιάς αφορμή;
Να πλήρωναν έστω 5 ευρώ για ένα απλό εισιτήριο ή να αγόραζαν ένα διαρκείας με 30, ακόμα και αν δεν πήγαιναν ποτέ στο γήπεδο και να μπορούσε η ομάδα να έχει σεκιούριτι στο ΔΑΚ.
Γιατί σε κανένα γήπεδο της Αργολίδας δεν υπάρχει ιδιωτική φύλαξη, για τον απλό λόγο ότι δεν υπάρχει αυξημένος κίνδυνος επεισοδίων και χρήματα για μεροκάματα σε σεκιουριτάδες.
Με 40 και κάτι εισιτήρια που κόπηκαν, όχι σεκιούριτι, ούτε τα έξοδα των διαιτητών και τα μπουκαλάκια με το νερό δεν βγαίνουν, πόσο μάλλον να πληρωθούν παίκτες, τεχνικό τιμ, μετακινήσεις της χρονιάς και πάει λέγοντας. 
Έχει άραγε αναρωτηθεί κανείς πόσα χρήματα θέλει ο Παναργειακός για να μπορεί να πρωταγωνιστεί; Με 50, 100 και 150 εισιτήρια των 5 ευρώ σε κάθε ματς και το μεγαλύτερο μπάτζετ στον νομό πηγαίνει. 
Και το ξανατονίζω. Κάθε ομάδα έχει ευθύνη για όσα συμβαίνουν μέσα στο γήπεδο, έξω από αυτό η ευθύνη για παραβατικές ομάδες είναι της Αστυνομίας και όχι των Αθλητικών Συλλόγων και των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων. Έξω από το γήπεδο μαζεύτηκαν οι νεαροί και σχεδίασαν την εισβολή τους, άρα για ποιες ευθύνες μιλάμε;
Πάντως, το 90% όσων σχολιάζουν δεν ήταν την Τετάρτη στο γήπεδο και εγώ ξέρω πως αν δεν δεις κάτι από κοντά, δεν δικαιούσαι να έχεις άποψη.
Τα πολλά λόγια είναι φτώχια… Κρίμα για όσα συνέβησαν και ελπίζουμε να μην ξανασυμβεί ποτέ κάτι ανάλογο. Οι φίλαθλοι των δύο ομάδων δεν έχουν και δεν πρέπει να έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους.
Περαστικά σε όσους χτύπησαν και ελπίζουμε οι νεαροί να έμαθαν κάτι από αυτή την ιστορία και να βάλουν μυαλό, γιατί σήμερα θα δουν την πόρτα του γηπέδου αλλά αύριο αν συνεχίσουν έτσι, φοβάμαι πως θα δουν την πόρτα της φυλακής, κάτι που απεύχομαι.
Είναι κρίμα, γιατί στην πλειοψηφία τους πρόκειται για παιδιά που πάνε σχολείο και εμένα πραγματικά με στενοχωρεί αυτό… είναι κρίμα να χαθούν.
Κάποιος πρέπει να τους μιλήσει, να τους συμβουλεύσει πως δεν οδηγεί πουθενά αυτό που κάνουν. Η Πολιτεία και το Κράτος δεν θα δείξει την ίδια ευαισθησία με μένα, που καταλαβαίνω ότι πρόκειται για παιδιά.
Ας ξυπνήσουν λοιπόν, προτού να είναι αργά!
Ιάσονας Μουσταΐρας
ΔΕΙΤΕ:  Ο Δήμος Ναυπλιέων ψάχνει για δάνειο εννέα εκατομμυρίων

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!