ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Εύθραυστα νύχια: 5 γρήγοροι τρόποι για να τα ενισχύσετε

Αν τα νύχια σας σπάνε, ξεφλουδίζουν ή είναι απλά αδύναμα, τότε είναι εύθραυστα

Αυτό μπορεί να είναι ένα φυσιολογικό σημάδι γήρανσης ή το αποτέλεσμα του πολύ συχνού γυαλίσματος.
Όταν ο καιρός είναι κρύος, τα νύχια σας μπορούν να αφυδατωθούν και να γίνουν εύθραυστα. Το ίδιο μπορεί να συμβεί αν δεν λαμβάνεται αρκετό σίδηρο και βιταμίνη B μέσω της διατροφής σας.
Ορισμένες φορές, τα νύχια που σπάνε είναι το αποτέλεσμα κακών συνηθειών, όπως το δάγκωμά τους ή η μη χρήση γαντιών όταν κάνετε δουλειές στο σπίτι. Αν γράφετε με τις ώρες στο πληκτρολόγιο είναι, επίσης, πιθανό να ταλαιπωρείτε τα νύχια σας.
Τι μπορώ να κάνω για να δυναμώσω τα νύχια μου;
Πλένετε συχνά τα χέρια σας ή πλένετε τα πιάτα; Τα νύχια που βρίσκονται μία σε ξηρό και μί σε υγρό περιβάλλον μπορεί να γίνουν εύθραυστα. Στην πραγματικότητα, τα αδύναμα νύχια στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν υποστεί αφυδάτωση.
Αν θέλετε να δυναμώσετε τα νύχια σας, υπάρχουν πολλές εύκολες και φθηνές επιλογές:
Ενυδάτωση, ενυδάτωση, ενυδάτωση
Δοκιμάστε ένα ειδικό λάδι ή μια λοσιόν χεριών με άλφα υδροξυοξέα (AHA) ή λανολίνη. Εάν τα νύχια είναι μαλακά αλλά εύθραυστα, μπορεί να είναι πολύ υγρά, οπότε σταματήστε την κρέμα χεριών.
Περιορίστε το μανικιούρ
Για να ενισχύσετε τα εύθραυστα νύχια, περιορίστε τη συχνότητα με την οποία κάνετε μανικιούρ. Με τον τρόπο αυτό θα γλυτώσουν την ταλαιπωρία που υφίστανται από τις χημικές ουσίες, τα μανόν και τα προϊόντα αφαίρεσης.
Εάν θέλετε οπωσδήποτε να κάνετε μανικιούρ, επιλέξτε μία χρωμοθεραπεία, αντί για τα κλασικά βερνίκια που συνήθως περιέχουν ασετόν και άλλες επιβαρυντικές ουσίες.
Αποφύγετε τα απολυμαντικά χεριών
Τα απολυμαντικά χεριών είναι ένας βολικός τρόπος για να κρατήσετε τα μικρόβια μακριά, όταν το σαπούνι και το νερό δεν είναι διαθέσιμα. Αλλά το αλκοόλ που συνήθως περιέχουν μπορεί να αφυδατώσει τόσο τα νύχια, όσο και το δέρμα σας.
Κάντε ένα «λουτρό» παραφίνης
Το «λουτρό» παραφίνης είναι μια απολαυστική θεραπεία που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι για να καταπραΰνετε και να ενυδατώσετε τα άκρα σας. Μουλιάστε τα χέρια σας στην ειδική συσκευή για 10 έως 20 λεπτά. Στη συνέχεια δώστε χρόνο στο κερί να στεγνώσει πριν το ξεφλουδίσετε.
Φορέστε γάντια
Όταν πλένετε πιάτα ή κάνετε δουλειές στο σπίτι, φοράτε λαστιχένια γάντια για να προστατεύετε τα νύχια σας. Αν δεν έχετε συνηθίσει να φοράτε γάντια κάνοντας δουλειές, δοκιμάστε τα λεπτότερα που θα βρείτε στο εμπόριο – θα σας βοηθήσουν να έχετε καλύτερη αίσθηση της αφής.
Εάν αυτές οι τεχνικές δεν λειτουργούν για την ενίσχυση των εύθραυστων νυχιών, ήρθε η ώρα να επισκεφτείτε τον οικογενειακό σας γιατρό ή έναν δερματολόγο. Τα εύθραυστα νύχια μπορεί να είναι σημάδια άλλων καταστάσεων υγείας – όπως η αναιμία ή ο υποθυρεοειδισμός – γι’ αυτό φροντίστε να ενημερώσετε το γιατρό σας για όποιες άλλες αλλαγές παρατηρήσετε.

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!