ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

«Ηθοποιός σημαίνει φως»: Εικαστική έκθεση στο ΞΕΝΙΑ Επιδαύρου

Όπως μας ενημερώνει ο δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης, για 2η συνεχόμενη χρονιά και εν μέσω της υγειονομικής κρίσης ο Δήμος Επιδαύρου ετοιμάζεται να υποδεχθεί αργά το απόγευμα στις 22 Ιουλίου στο φιλόξενο χώρο του Ξενία Επιδαύρου, δίπλα στον ιερό χώρο του Ασκληπιείου της Επιδαύρου μια έκθεση εικαστικών με θέμα τον Ηθοποιό.

‘«Ηθοποιός σημαίνει φως»’.

Ο ηθοποιός είναι αυτός που μετά από αιώνες έδωσε πνοή και ζωή στον Ιερό αυτό χώρο. Αυτός που λάτρεψε την Επίδαυρο και την έκανε σπίτι του αλλά και στόχο καταξίωσης.

Κεντρικό πρόσωπο σε όλα αυτά ο μεγάλος Δημήτρης Χορν.

ΔΕΙΤΕ:  Δράση από την ομάδα EPAS του 1ου Λυκείου Ναυπλίου για τις Ευρωεκλογές

Ο αείμνηστος ηθοποιός συνέδεσε την ίδια του τη ζωή με τον τόπο μας καθώς λίγα μέτρα πιο πέρα υπάρχει η οικία που διέμενε πολλά χρόνια.

Τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι καλλιτέχνες έγιναν από επιλογή «Επιδαύριοι» ́ , πήραν την αύρα του χώρου και σε αντάλλαγμα έσπειραν πολιτιστικούς καρπούς για να θερίσει η τοπική κοινωνία.

Με κεντρική ιδέα αυτά τα πρόσωπα που γέμισαν τη ζωή μας για πολλές δεκαετίες, υποδεχόμαστε τους καλλιτέχνες και είμαστε σίγουροι ότι η περσινή επιτυχής έκθεση, που τείνει να γίνει θεσμός θα είναι και πάλι άκρως επιτυχημένη!

ΔΕΙΤΕ:  Ομιλία για την ψυχική υγεία στο Λυγουριό

Συμμετέχουν πλειάδα καλλιτεχνών από Ελλάδα:

Βερούτης Κωνσταντίνος, Βοσκόπουλου Αγγελίνα, Βόσσου Ζάννα, Γάτσιου Ελένη, Δεδέκα Αφροδίτη, Διαμαντής Μάνος, Δεληγιάννη Ευαγγελία, Ζαχόπουλος Νίκος, Ηλιακοπούλου Βασιλική, Καραλιάς Γιάννης, Καραμανλή Αφροδίτη, Καλαιτζίδης Χάρης, Καρούλια Κατερίνα, Κορωνιώτης Παναγιώτης, Κοντοσφύρης Χάρης και ομάδα ΕΝ ΦΛΟ, Κουβάτσου Δέσποινα, Λιούγκας Ευάγγελος, Μάγγα Βασιλική, Μανιατάκη Σοφία, Μίχα Ισμήνη, Μπίγαλη Μάτα, Μουρτζίνη Δήμητρα, Νικητάκη Ζωή, Ορφανού Λουκία, Παπαγεωργίου Χριστίνα, Παναγιωτάκης Σταύρος, Παρθένης Κωνσταντίνος, Παπαδοπούλου Λουκιάνα, Πολίτη Ροξαλάνα (Roksolana Tchotchieva) , Σταθάτου Κατερίνα, Σωτήρχος Στάθης, Τσακίρης Κωνσταντίνος, Τσιβαρλή Άννα, Τσιλιλή Ελένη, Τζιόρα Αντιγόνη, Υφαντίδου Μαρία, Γκίλντα Φρούμκιν, Γιώργος Χουντάλας.

ΔΕΙΤΕ:  Ο Δήμος Ναυπλιέων ψάχνει για δάνειο εννέα εκατομμυρίων

Και από το εξωτερικό: Έφη Φουγκ, Miguel Gomez (Ιταλία), Artemis Herber (ΗΠΑ), Perla Krauze (Μεξικό), Γκίλντα Φρούμκιν (Gilda Frumkin ), Rinardo (Ιταλία) , Μαrc Robarge (ΗΠΑ), Peter Shevchenko (Ρωσία), #Τerzani (Italia) και Ιωάννα Λιν (Kίνα).

Στη διοργάνωση συμμετέχουν ο Δήμος Επιδαύρου και ο δήμαρχος Τάσος Χρόνης καθώς και η Ευγενία Λιούγκα, πρόεδρος κοινότητας Λυγουρίου.

Την επιμέλεια έχει η ιστορικός τέχνης Δρ Σορβόνης Μαρίνα Γκόντα και την οργάνωση ο Ευάγγελος Λιούγκας, εικαστικός καλών τεχνών από το Μπάρι Ιταλίας.

Τέλος, υπεύθυνη Τύπου είναι η Lena Kyropoulos από την Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!