Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FB!

Η «Αράχωβα της Αργολίδας»: Ένας χειμερινός παράδεισος με «άγρια» ομορφιά

Το «άγνωστο» παραδοσιακό χωριό που κεντρίζει τον ενδιαφέρον των ταξιδιωτών

Είναι γνωστό ως «Κολοκοτρωνίτσι» ή «Αράχωβα της Αργολίδας»
Σε μια γραφική τοποθεσία, στους πρόποδες του Αρτεμισίου όρους, βρίσκεται το χωριό Καρυά, μια κρυμμένη γωνιά της Αργολίδας που προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία, ειδικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
Η Καρυά, με υψόμετρο 700 μέτρων, είναι ένα ορεινό χωριό που ανήκει στο Δήμο Άργους Μυκηνών. Γνωστή σε όλη την Ελλάδα ως “Κολοκοτρωνίτσι”, λόγω της δημοφιλούς σειράς “Το καφέ της Χαράς” που γυρίστηκε εκεί, η Καρυά είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την ιστορία με τη φυσική ομορφιά. Μάλιστα, πολλοί είναι αυτοί που την αποκαλούν «Αράχωβα της Αργολίδας».

Η απόσταση μόλις 20 χιλιομέτρων από το Άργος και λιγότερο από 2 ώρες από την Αθήνα, καθιστά το χωριό εύκολα προσβάσιμο για μια σύντομη απόδραση.
Οι περίπου 200 μόνιμοι κάτοικοι της Καρυάς, κυρίως κτηνοτρόφοι και ελαιοπαραγωγοί, διατηρούν ζωντανές τις τοπικές παραδόσεις και φημίζονται για την φιλοξενία τους. Επισκεπτόμενοι το χωριό, έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τοπικά προϊόντα και να απολαύσετε τον καφέ σας σε ένα από τα παραδοσιακά καφενεία, απολαμβάνοντας την ζεστασιά της τοπικής κοινότητας.

Η Καρυά, με την “άγρια” ομορφιά της και τα ξακουστά μονοπάτια, είναι ιδανική για τους λάτρεις της φύσης και της περιπέτειας. Είτε επιθυμείτε μια ήρεμη απόδραση στη φύση είτε να ανακαλύψετε τις παραδόσεις του τόπου, η Καρυά αποτελεί έναν μαγευτικό χειμερινό προορισμό που σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστος.

ΔΕΙΤΕ:  Μικροσεισμός σήμερα στην Αργολίδα
ΔΕΙΤΕ:  Σειρά εκδηλώσεων στον Ιερό Ναό Αγίου Πέτρου στο Άργος

ΔΕΙΤΕ:  Παναγιώτης Παπαϊωάννου: «Πλήρης δικαίωση για την παράταξή μας»

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!