ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Η Χάρις Αλεξίου έρχεται ως θεά Αθηνά στην Επίδαυρο!

Η τραγωδία του Ευρυπίδη «Ιφιγένεια η εν Ταύροις» θα φιλοξενηθεί στις 2, 3 και 4 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

Τι σημαίνει να είσαι εξόριστος και ξένος; Πώς ξεφεύγει ο άνθρωπος από το παρελθόν και τη μοίρα του; Στα παραπάνω καίρια και διαχρονικά ερωτήματα επιχειρεί να απαντήσει ο Γιώργος Νανούρης προσεγγίζοντας σκηνοθετικά την τραγωδία του Ευρυπίδη «Ιφιγένεια η εν Ταύροις». Η παράσταση θα φιλοξενηθεί στις 2, 3 και 4 Ιουλίου, στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου στην Αργολίδα όπου ο ταλαντούχος σκηνοθέτης της νεότερης γενιάς παρουσιάζει για πρώτη φορά θεατρική δουλειά του.

ΔΕΙΤΕ:  Το 2ο ΓΕΛ Άργους Δευτεραθλητής του Σχολικού Πρωταθλήματος Χάντμπολ (Video)

Πλαισιωμένος από τα ομάδα σημαντικών καλλιτεχνών, με τους περισσότερους από τους οποίους έχει συνεργαστεί στο παρελθόν, φιλοδοξεί να κερδίσει και αυτό το μεγάλο θεατρικό του στοίχημα.

Ξεχωριστή θέση ανάμεσά τους, βέβαια, κατέχει η Χάρις Αλεξίου, που ο ίδιος μύησε πριν από λίγα χρόνια στο θεατρικό σανίδι, η οποία θα βιώσει μια πρωτόγνωρη εμπειρία ενσαρκώνοντας το ρόλο της θεάς Αθηνάς. Στο θίασο συμμετέχουν επίσης οι ηθοποιοί Νίκος Ψαρράς, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης,Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Κίττυ Παϊταζόγλου συνοδευόμενοι από έναν εξαμελή Χορό.

ΔΕΙΤΕ:  Τάσος Λάμπρου: Με την φωνή του Λαού, οι νέοι «δικαστικοί χάρτες» ήδη καταρρέουν

Μέσα στα συντρίμμια του Πελοποννησιακού Πολέμου, σε μια περίοδο κρίσης – που θυμίζει, με έναν τρόπο, τη σημερινή – ο Ευριπίδης γράφει την «Ιφιγένεια η εν Ταύροις», εξυμνώντας το μεγαλείο της αδερφικής αγάπης και τις μεγάλες αξίες που βλέπει να χάνονται.

ΔΕΙΤΕ:  «Πάμε φυλακή?»:Σεμινάριο - βιωματικό εργαστήριο στο Ναύπλιο

Τη μετάφραση: υπογράφει ο Γιώργος Ιωάννου, τη μουσική ο Άγγελος Τριανταφύλλου ενώ τα σκηνικά έχει φιλοτεχνήσει η: Μαίρη Τσαγκάρη κσι τα κοστούμια η Ιωάννα Τσάμη.

Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ξεκινήσει στα ταμεία του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και οι τιμές τους κυμαίνονται μεταξύ 15 και 70 ευρώ.

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!