ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Θαλασσινό αλάτι στα μαλλιά: 5 οφέλη & πώς να τα πετύχεις

Θαλασσινό αλάτι στα μαλλιά

Η προσθήκη θαλασσινού αλατιού στην ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας μπορεί να έχει πολλά οφέλη.
Μπορεί να αποτρέψει την πιτυρίδα
Το αλάτι έχει αντιμυκητιακές ιδιότητες, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ένα εξαιρετικό συστατικό για την αντιμετώπιση της ανάπτυξης και της εξάπλωσης της πιτυρίδας. Ειδικότερα, το αλμυρό νερό αναστέλλει την ωσμορύθμιση του μύκητα. Πώς να το χρησιμοποιήσετε; Χωρίστε τα μαλλιά σας σε τμήματα και εφαρμόστε περίπου 1 – 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι στο τριχωτό της κεφαλής σας. Χρησιμοποιώντας βρεγμένα δάχτυλα, κάντε μασάζ με το αλάτι για τουλάχιστον πέντε λεπτά, πριν ξεπλύνετε και ακολουθήστε την κανονική περιποίηση των μαλλιών σας.

Απολέπιση και αυξημένη κυκλοφορία του αίματος
Εάν είστε επιρρεπείς στη συσσώρευση προϊόντων – ιδιαίτερα στις ρίζες ή στο τριχωτό της κεφαλής σας – το θαλασσινό αλάτι θα σας βοηθήσει να το καθαρίσετε. Επιπλέον, όταν κάνετε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας, διεγείρετε τη ροή του αίματος στην περιοχή, η οποία είναι κρίσιμη για την ανάπτυξη και την υγεία των μαλλιών. Αυξάνετε επίσης την πιθανότητα τα θρεπτικά συστατικά του αλατιού, όπως ο ψευδάργυρος, το ασβέστιο, το μαγνήσιο και το κάλιο, να διεισδύσουν στο τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά σας. Αυτό τα βοηθά να αναπτυχθούν, να έχουν καλύτερη λάμψη και δύναμη.
Μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη των μαλλιών
Επειδή το θαλασσινό αλάτι διεγείρει τη ροή του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής και τις τρίχες, μπορεί να είναι ένας φυσικός τρόπος για την προώθηση της ανάπτυξης των μαλλιών. Δοκιμάστε να πλύνετε τα μαλλιά σας και να κάνετε μασάζ στο βρεγμένο τριχωτό της κεφαλής σας με θαλασσινό αλάτι για περίπου 10 – 15 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε τα μαλλιά σας κανονικά και ακολουθήστε την κλασσική σας ρουτίνα περιποίησης. Επαναλάβετε δύο φορές την εβδομάδα και θα αρχίσετε να βλέπετε αποτελέσματα.

Διαχείριση λιπαρών μαλλιών
Ορισμένες από εμάς είναι επιρρεπείς σε πιο λιπαρά μαλλιά. Το υπερβολικό λούσιμο των μαλλιών σας μπορεί να αφαιρέσει τα φυσικά τους έλαια, που χρειάζονται για να διατηρηθεί μια υγιή όξινη ισορροπία τόσο στο τριχωτό της κεφαλής όσο και τα μαλλιά. Η χρήση θαλασσινού αλατιού μπορεί επομένως να ωφελήσει όσους από εμάς έχουν πιο λιπαρά μαλλιά. Το αλάτι δρα ρυθμίζοντας την έκκριση από τους σμηγματογόνους αδένες, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για το επίπεδο λιπαρότητας των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής. Δοκιμάστε να προσθέσετε 2 – 3 κουταλιές της σούπας θαλασσινό αλάτι στο σαμπουάν σας και δείτε την περιττή λιπαρότητα να μειώνεται στα μαλλιά σας.
Extra σώμα και όγκος
Ναι, το θαλασσινό αλάτι θα δώσει στα μαλλιά σας αυτό το επιπλέον σώμα και θα τα τονώσει, ανασηκώνοντας την τρίχα. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που τα προϊόντα με θαλασσινό αλάτι έχουν γίνει τόσο δημοφιλή στην αγορά περιποίησης μαλλιών.
Ακολουθεί βίντεο:

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!