ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ιρλανδός επιχειρηματίας εξαγόρασε τα ξενοδοχεία AKS Hinitsa Bay και AKS Porto Heli

Στην εξαγορά δύο ξενοδοχείων στο Πόρτο Χέλι έναντι ποσού της τάξης των 50 εκατ. προχώρησε, σύμφωνα με πληροφορίες, σχήμα συμφερόντων του Ιρλανδού δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Paul Richard Coulson.
Ο ίδιος έχει εξαγοράσει επίσης στην περιοχή το λεγόμενο Κτήμα Αλεξίου, έκτασης περίπου 300 στρεμμάτων, έναντι ποσού της τάξης των 50 εκατ., αλλά και επιπλέον έκταση μεταξύ του εν λόγω κτήματος και της τοποθεσίας Χηνίτσα όπου βρίσκεται και η μία από τις δύο ξενοδοχειακές μονάδες που απέκτησε πρόσφατα.
Παράλληλα, φαίνεται να ενδιαφέρεται και για πολύ μεγάλο ακίνητο του ΤΑΙΠΕΔ στην περιοχή. Ωστόσο κύκλοι της ελληνικής κτηματομεσιτικής αγοράς διατυπώνουν την απορία τους για το επιθετικό, όπως το χαρακτηρίζουν, ενδιαφέρον του επιχειρηματία για εκτάσεις οι οποίες όντας εκτός σχεδίου και συχνά χαρακτηρισμένες σε μεγάλο μέρος τους ως δασικές, δεν μπορούν να αναπτυχθούν αξιόλογα εκτός εάν χρησιμοποιηθούν διατάξεις περί στρατηγικών επενδύσεων και ξενοδοχείων. «Βρήκε νερό στην έρημο;» διερωτώνται σκωπτικά, προσθέτοντας ότι «οι εν λόγω εκτάσεις πωλούνται επί δεκαετίες αλλά δεν έβρισκαν αγοραστές αφού δεν μπορούν να χτίσουν πάνω από δυο-τρεις εκατοντάδες τετραγωνικά η καθεμιά».
Οσον αφορά πάντως τα ξενοδοχεία που αγόρασε, πρόκειται για τα AKS Hinitsa Bay και AKS Porto Heli, συμφερόντων της οικογένειας του επιχειρηματία Κωνσταντίνου Σιακόλα. Οι δύο μονάδες βρίσκονται η μία στον παραλιακό μέσα στο Πόρτο Χέλι και η άλλη στην παραλία της Χηνίτσας. Η AKS Hotels ξεκίνησε το 1998 αγοράζοντας το AKS Porto Heli, δυναμικότητας 404 κλινών, το οποίο διαθέτει και συνεδριακό, ενώ προσέθεσε το 2000 και το AKS Hinitsa Bay δυναμικότητας 385 κλινών.
Σύμφωνα με πηγές της «Καθημερινής», ο Paul Coulson σχεδιάζει την περαιτέρω αναβάθμισή τους ώστε να λειτουργήσουν ως μονάδες πέντε αστέρων, ενώ παράλληλα εξετάζει περαιτέρω εξαγορές στο Πόρτο Χέλι.
Οσον αφορά το Κτήμα Αλεξίου, που πέρασε στον έλεγχό του στις αρχές του 2022, o επιχειρηματίας φέρεται να αξιολογεί την ανάπτυξη πολυτελών παραθεριστικών κατοικιών που θα φέρουν αναγνωρίσιμο διεθνές εμπορικό σήμα όπως ενδεχομένως της Four Seasons. Μένει βεβαίως να εξακριβωθεί με ποιο τρόπο θα καταφέρει να πολεοδομήσει την έκταση με δεδομένο πως αν και μεγάλη, με βάση τον νόμο δεν μπορεί να χτίσει παρά 200-300 τετραγωνικά. Κτηματομεσιτικές πηγές εκτιμούν πως θα επιχειρήσει να χρησιμοποιήσει τις δυνατότητες που του δίνει ενδεχόμενη ένταξή του στις λεγόμενες στρατηγικές επενδύσεις ή στην αδειοδότηση ξενοδοχείου.
Σημειώνεται πως το Κτήμα Αλεξίου διαθέτει και ένα μικρό, παρωχημένο και μη λειτουργικό ιδιωτικό αεροδρόμιο με διάδρομο μήκους 700 μέτρων. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο Paul Coulson είναι και εκ των ενδιαφερομένων για την αξιοποίηση της έκτασης 624 στρεμμάτων του ΤΑΙΠΕΔ στην περιοχή, στη θέση Βερβερόντα. Ωστόσο οι δυνατότητες δόμησης και αυτής της έκτασης είναι περιορισμένες και οποιοδήποτε μεγαλύτερη ανάπτυξη μπορεί να γίνει μόνο μέσω της εκπόνησης Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ). Να πολεοδομηθεί δηλαδή με Προεδρικό Διάταγμα. Μελέτη που είχε γίνει προ ετών για λογαριασμό του ΤΑΙΠΕΔ προέβλεπε μέγιστη συνολική δόμηση περίπου 25.000 τετραγωνικών με μεικτή χρήση σε δύο ζώνες: Η πρώτη 427,4 στρεμμάτων για χρήσεις τουρισμού και η δεύτερη 200 στρεμμάτων για τη δημιουργία αεροδρομίου.
ΔΕΙΤΕ:  Η ομάδα EPAS του 1ου Λυκείου Ναυπλίου συναντήθηκε με την Eυρωπαία Επίτροπο Elisa Ferreira (Photos)

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!