Έρχεται η μονάδα αφαλάτωσης στο Πόρτο Χέλι
Έργο 806.000 ευρώ για τη μόνιμη λύση στο πρόβλημα της ύδρευσης
Μια σημαντική στιγμή για την Ερμιονίδα αποτελεί η έγκριση χρηματοδότησης ύψους 806.000 ευρώ για την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία μονάδας αφαλάτωσης υφάλμυρου νερού στο Πόρτο Χέλι.
Το έργο, με δυναμικότητα 1.000 κυβικών μέτρων ημερησίως, αναμένεται να δώσει οριστική λύση στο χρόνιο πρόβλημα ύδρευσης που ταλαιπωρεί την περιοχή εδώ και 45 χρόνια, εξασφαλίζοντας ποιοτικό και επαρκές νερό για τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις.
Η νέα μονάδα αφαλάτωσης εντάσσεται στον στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου Ερμιονίδας για τη βιώσιμη διαχείριση των υδάτινων πόρων, την ενεργειακή αναβάθμιση και την προστασία του περιβάλλοντος.
Με την ολοκλήρωση του έργου, αναμένεται ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας ζωής, στήριξη της τοπικής οικονομίας και ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος, που αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης για την περιοχή.
Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και η χρηματοδότηση μεγαλύτερης μονάδας αφαλάτωσης θαλασσινού νερού στην περιοχή «Χώνια», με δυναμικότητα 4.000 m³/ημέρα, η οποία θα καλύψει τις ανάγκες της Κοιλάδας και του Κρανιδίου.
Επιπλέον, προβλέπεται και η κατασκευή μονάδας 1.000 m³/ημέρα στην Ερμιόνη, δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο δίκτυο υποδομών ύδρευσης που θα αλλάξει τα δεδομένα στην ευρύτερη περιοχή.