ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Καρύδια: Μια υπερτροφή που τονώνει την υγεία καθώς μεγαλώνουμε

Τα καρύδια μπορούν να θεωρηθούν μια υπερτροφή λόγω των πολυάριθμων πλεονεκτημάτων τους για την υγεία.

Θεωρούνται ότι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπίδια, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα. Πρόσφατα, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η κατανάλωση καρυδιών μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να ζήσουν περισσότερο. Τώρα, αυτό μπορεί να ακούγεται σαν φαντασία, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι έτσι. Υπάρχει επιστήμη πίσω από αυτό. Οι άνθρωποι που έτρωγαν καρύδια όχι μόνο έζησαν περισσότερο αλλά και πιο υγιεινές. Είχαν υγιή μεταβολισμό και ήταν σωματικά δραστήριοι. Συνιστάται επίσης στις γυναίκες να ενσωματώνουν τα καρύδια στη διατροφή τους για να διατηρήσουν την υγεία τους καθώς γερνούν.
Η γήρανση είναι μια φυσική διαδικασία που δεν μπορεί να αποφευχθεί, αλλά δεν χρειάζεται να συνοδεύεται από ένα σωρό προβλήματα υγείας. Είναι δυνατό να είσαι υγιής ενώ ταυτόχρονα γερνάς με χάρη. Η γήρανση μπορεί να μην είναι χωρίς ρυτίδες, αλλά σίγουρα μπορεί να είναι χωρίς σοβαρά προβλήματα υγείας, διαβήτη, υψηλή αρτηριακή πίεση και μειωμένη οστική πυκνότητα. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την κατανάλωση μιας θρεπτικής διατροφής και την υιοθέτηση μικρών τροποποιήσεων στον τρόπο ζωής.
Τα καρύδια προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα για την υγεία και μπορούν να έχουν θαυμάσια επίδραση στην υγεία μας εάν συμπεριληφθούν στη διατροφή μας. Έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωση καρυδιών σε τακτική βάση βοηθά στην προώθηση της υγιούς γήρανσης, ενώ παράλληλα μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα και διατηρεί την άριστη υγεία του εντέρου.

Η θρεπτική αξία των καρυδιών και πώς βοηθά στην υγιή γήρανση:
Τα καρύδια είναι μια πλούσια πηγή της φυτικής μορφής των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία μειώνουν την κακή χοληστερόλη και ξεκινούν τη διαδικασία παραγωγής καλής χοληστερόλης. Αυτό βοηθά στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων.
Αρκετές φυτικές χημικές ουσίες και μέταλλα που βρίσκονται στα καρύδια μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής, η οποία είναι κύρια αιτία πολλών χρόνιων ασθενειών.
Η κατανάλωση καρυδιών μπορεί επίσης να βοηθήσει στη θεραπεία του διαβήτη τύπου 2 και να μειώσει την πιθανότητα εμφάνισης της πάθησης. Αυτό συμβαίνει γιατί τα καρύδια βοηθούν στον έλεγχο του βάρους. Τα καρύδια μπορεί επίσης να έχουν πιο άμεση επίδραση στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Σύμφωνα με έρευνα, η κατανάλωση μιας ουγγιάς ξηρών καρπών κάθε μέρα, ειδικά καρυδιών, ως μέρος μιας υγιεινής διατροφής για την καρδιά μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.
Με τη γήρανση, μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε καρύδια μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της σωματικής λειτουργίας, όπως το περπάτημα και τις ικανότητες αυτοεξυπηρέτησης.
Τα καρύδια παρέχουν θρεπτικά συστατικά που προστατεύουν τον εγκέφαλο από βλάβες και προάγουν την άριστη λειτουργία του εγκεφάλου καθώς ωριμάζει κανείς.
Η ημερήσια πρόσληψη 50 γρ. καρυδιών μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων τριγλυκεριδίων, τα οποία αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.
Σύμφωνα με μελέτη επιστημόνων από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Μινεσότα, Μια δίαιτα που περιλαμβάνει καρύδια μπορεί να συμβάλει στην μακροζωία καθώς διατηρεί την καρδιά υγιή μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, βοηθά στη διατήρηση των σωματικών λειτουργιών ειδικά στις γυναίκες και βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.
Μας κάνει πιο ενεργούς σωματικά καθώς τα καρύδια ενισχύουν την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα.
Τέλος, βοηθά να διατηρήσουμε το δέρμα μας υγιές κατά τη διάρκεια της τρίτης ηλικίας.

Πηγή

ΔΕΙΤΕ:  Ομιλία για την ψυχική υγεία στο Λυγουριό

ΔΕΙΤΕ:  Ομιλία για την ψυχική υγεία στο Λυγουριό

 

ΔΕΙΤΕ:  Ομιλία για την ψυχική υγεία στο Λυγουριό

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!