ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Κι όμως, δεν είναι φάρσα: Το πιο ακραίο μέτρο που έρχεται τον χειμώνα για να καταπολεμηθεί το κρύο

Ξεχάστε τις σόμπες!

Η ακρίβεια και η ενεργειακή κρίση οδηγούν σε μία μεγάλη αλλαγή τους εξωτερικούς χώρους εστίασης των καταστημάτων τους χειμερινούς μήνες που ακολουθούν στην προσπάθεια των ιδιοκτητών να πάρουν μέτρα για να εξοικονομήσουν χρήματα για τους λογαριασμούς που είναι πλέον υπέρογκοι.
Οι πελάτες μάλλον θα πρέπει να ξεχάσουν τους επόμενους μήνες τις εξωτερικές σόμπες που ζέσταιναν τους χώρους εστίασης γύρω από τα εξωτερικά τραπεζάκια. Το κόστος τους είναι μεγάλο και από 160€ για όλη τη χειμερινή σεζόν πέρυσι έφτασε τα 230€ η σόμπα, ενώ καθημερινά η φιάλη κοστίζει 25-30€ εξτρά. Οι ιδιοκτήτες στρέφονται πια σε πολύ πιο οικονομικά μέτρα αντικαθιστώντας τις σόμπες με κουβερτάκια.
«Η ακρίβεια και η ενεργειακή κρίση μας έχει φτάσει σε αδιέξοδο. Φέτος δεν θα δούμε εξωτερικές θερμάστρες, αλλά κουβέρτες. Είναι μία λύση που θα κυκλοφορήσει πάρα πολύ το κουβερτάκι για να ζεσταίνονται τα πόδια των πελατών στις καφετέριες» ανέφερε μιλώντας στο ThessToday.gr, ο γ.γ. Εστίασης Νομού Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Επιτροπίδης. Πλέον οι λογαριασμοί είναι τόσο μεγάλοι που τίθεται ακόμα και θέμα επιβίωσης για πολλές επιχειρήσεις.
«Πλήρωνα 400-450€ τον μήνα, έφτασα τώρα να πληρώνω 1800-2000€ τον μήνα, αυτό σημαίνει τέσσερις με πέντε φορές επάνω, έχουμε το ρεύμα τρεις φορές επάνω. Το κουβερτάκι είναι η μόνη βιώσιμη λύση για να ζεσταθεί ο πελάτης. Όταν κάθεται ή θα το βάλει στα πόδια του, ή θα το βάλει στην πλάτη του» ανέφερε χαρακτηριστικά η ιδιοκτήτρια καφέ-μπαρ στη Θεσσαλονίκη, Σαββούλα Αγαθαγγελίδου.

Πηγή

ΔΕΙΤΕ:  Μειώθηκαν σημαντικά οι ξενοδοχειακές κλίνες στην Αργολίδα

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!