ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Μαχαίρι σε 4.000 αιτήσεις για το Επίδομα του Παιδιού

Στην απόρριψη περίπου 4.000 αιτήσεων για ορισμένες περιπτώσεις δικαιούχων του επιδόματος παιδιού προχώρησε το υπουργείο Εργασίας.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατά την τακτική εκκαθάριση του επιδόματος παιδιού του μηνός Μαρτίου και ειδικότερα, στο πλαίσιο της εκκαθάρισης της πληρωμής των μηνών Φεβρουαρίου και Μαρτίου, προέκυψαν απορρίψεις αιτήσεων σε ορισμένους δικαιούχους, λόγω εκκρεμοτήτων φορολογικής φύσης των προηγούμενων ετών, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται ποσά ως αχρεωστήτως καταβληθέντα. Όπως προκύπτει από ενημέρωση της ΗΔΙΚΑ, το παραπάνω αφορά κοντά στις 4.000 περιπτώσεις, ενώ οι δικαιούχοι που θα πληρωθούν είναι 523.941.
Το χρέος
Διευκρινίζεται ότι το χρέος που εμφανίζεται ειδικά για τις περιπτώσεις αυτές δεν είναι οριστικό. Θα ακολουθήσει νέα επεξεργασία και γι’ αυτό το λόγο οι πολίτες που επηρεάζονται καλούνται να μην προχωρήσουν στην όποια καταβολή οποιουδήποτε ποσού.
Ο ΟΠΕΚΑ σε συνεργασία με την ΗΔΙΚΑ καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διευθέτηση του θέματος αυτού, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Οι ως άνω δικαιούχοι μπορούν να έχουν προσωποποιημένη πληροφόρηση στις αρχές Απριλίου μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του επιδόματος παιδιού.
Σημειώνεται ότι ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλει στις 31 Μαρτίου 2023 το επίδομα παιδιού σε 523.941 δικαιούχους, συνολικής δαπάνης 101.258.400,10 ευρώ.
πηγή

.

→  Είμαστε εδώ για να μην σε πιάνουν αδιάβαστο!
→  Ακολούθησέ μας στο Facebook και στο Google News για να μάθεις πρώτος αυτά που «παίζουν» στην Αργολίδα.
→  Oι ειδήσεις και τα νέα από ΆργοςΝαύπλιοΕπίδαυρο και Ερμιονίδα, με ένα κλικ στο Argolida Planet.

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!