ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Μεταλλάσσεται και τρομάζει: Αυτά μπορεί να ‘ναι τα νέα συμπτώματα του κορωνοϊού

Οι νέες έρευνες συνδέουν τον covid με τα… αυτιά.

H πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει μπει στο δεύτερο έτος με την ιατρική κοινότητα να συνεχίζει να μελετάει ακόμα συμπτώματα και επιδράσεις που μπορεί να έχει ο covid-19 στο ανθρώπινο σώμα, οι οποίες στην αρχή δεν είχαν γίνει αντιληπτές ή δεν είχαν συνδεθεί με τη μόλυνση από τον ιό.

Όπως ανέφερε σε ρεπορτάζ του Sky News ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ και το Κέντρο Βιοϊατρικής Έρευνας του Μάντσεστερ, συγκέντρωσαν δεδομένα από 24 μελέτες για τη σύνδεση του κορωνοϊού με ακουστικά προβλήματα σε όσους ασθένησαν από τον ιό.

ΔΕΙΤΕ:  Ομιλία για την ψυχική υγεία στο Λυγουριό

Τα αποτελέσματα των μελετών έδειξαν ότι υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό των ασθενών που παρουσιάζουν προβλήματα στο αιθουσαίο σύστημα (τα μέρη του εσωτερικού αυτιού και του εγκεφάλου που επεξεργάζονται τις πληροφορίες που σχετίζονται με τον έλεγχο της ισορροπίας και των κινήσεων των ματιών) και άλλα ακουστικά προβλήματα.

ΔΕΙΤΕ:  Ομιλία για την ψυχική υγεία στο Λυγουριό

Περίπου 7,6% των μολυσμένων ασθενών παρουσιάζουν απώλεια ακοής, 7,2% παρουσιάζουν ιλίγγους ενώ οι εμβοές φτάνουν στο πολύ υψηλό ποσοστό του 14,8%.

Οι επικεφαλής των μελετών αναφέρουν ότι ακόμα δεν έχει επαληθευτεί ότι τα ποσοστά αυτά προέρχονται αποκλειστικά από τον κορωνοϊό και όχι και από άλλους ιούς που μπορεί να μολύνθηκαν οι ασθενείς και οι έρευνες συνεχίζονται.

ΔΕΙΤΕ:  Ομιλία για την ψυχική υγεία στο Λυγουριό

Στις μελέτες υπάρχουν δεδομένα που δείχνουν ασθενείς να έχουν ηρεμήσει από τα συμπτώματα στην ακοή τους μετά την ανάρρωσή τους αλλά υπάρχουν και άλλοι που συνεχίζουν να παρουσιάζουν τέτοια συμπτώματα, με τις μελέτες να συνεχίζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο με τεστ ακοής για να υπάρξουν καλύτερα επιστημονικά αποτελέσματα.

Πηγή

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!