ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Με αυτές τις 7 συμβουλές θα αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά λίγο πριν το καλοκαίρι

Δες τι πρέπει να κάνεις

Το καλοκαίρι πλησιάζει και όλες θέλουμε ένα σφιχτό και γυμνασμένο σώμα πριν βγούμε στη παραλία. Ξεκίνα από σήμερα και σε ένα μήνα θα δεις τη διαφορά.
Ακολούθησε μια διαφορετική συμβουλή κάθε μέρα. Κράτησε αυτές που σου αρέσουν και ξέχνα αυτές που δε σου αρέσουν, ώστε να καταλήξεις με τις καλύτερες επιλογές σου. Έπειτα από 4 εβδομάδες, η τέλεια κοιλιά σου θα παρακαλά να την αναδείξεις.
Κάνε πέντε
Δώσε τουλάχιστον 5 λεπτά προσοχής στη σύσφιγξη των κοιλιακών τις περισσότερες ημέρες (ακόμα κι αν είναι 2 λεπτά τώρα, 3 λεπτά αργότερα) και θα αποκτήσεις κοιλιακούς που απαιτούν προσοχή. Ξεκίνα με το ποδήλατο – την πιο αποτελεσματική άσκηση σμίλευσης των κοιλιακών. Βρες κι εσύ κάποιες που να σου αρέσουν και κάνε οποιοδήποτε συνδυασμό για 5 λεπτά – τις ημέρες που νιώθεις πιο δυνατή, φτιάξε τη δική σου 10λεπτη προπόνηση για τέλεια κοιλιά.
Βελτίωσε τη στάση σου
Το καμπούριασμα δημιουργεί κοιλίτσα. Πριν ντυθείς το πρωί, στάσου με το πλάι στραμμένο στον καθρέφτη. Οι ώμοι, οι γοφοί, τα γόνατα και οι αστράγαλοι πρέπει να είναι ευθυγραμμισμένοι. Προσάρμοσε το σώμα σου αν χρειάζεται και νιώσε πώς πρέπει να στέκεσαι. Έπειτα, όσο πλένεις τα δόντια σου ή περιμένεις το μετρό, πάρε αυτή τη στάση.
Λιώσε το λίπος με αεροβική
Αποκάλυψε τους κοιλιακούς σου μυς χάνοντας το λίπος που τους κρύβει. Προσπάθησε να αυξάνεις τον καρδιακό παλμό σου για 30 λεπτά τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας (χώρισε το χρόνο στα δύο, αν χρειάζεται). Οι ασκήσεις που αυξάνουν τον καρδιακό παλμό, όπως το γρήγορο περπάτημα, το jogging, το ποδήλατο ή ο χορός, καίνε 145-300 θερμίδες κάθε φορά (η μέτρηση αναφέρεται σε γυναίκα βάρους 65 κιλών). Αν κάνεις διαλειμματική άσκηση, θα κάψεις ακόμη περισσότερο λίπος.
Ανέβα στην μπάλα
Οι τέλεια κοιλιά θέλει ροκανίσματα σε μπάλα γυμναστικής, μια άσκηση που είναι έως και 38% πιο αποτελεσματική από τα ροκανίσματα στο πάτωμα. Γιατί; Με την μπάλα αυξάνεται το εύρος της κίνησης. Επιπλέον, ενεργοποιείς περισσότερες μυϊκές ίνες των κοιλιακών και στοχεύεις μόνο στο στομάχι – έτσι, οι άλλοι μύες (όπως οι τετρακέφαλοι) δε συμμετέχουν, μειώνοντας την ένταση.
Πρόσθεσε αυτή την άσκηση στην προπόνησή σου: εκτέλεσε 2 σετ των 12 επαναλήψεων πάνω στην μπάλα. Μπορείς ακόμη και να κάνεις παραλλαγές, π.χ., με τα πέλματα ανοιχτά. Αν σου φαίνεται εύκολο, κράτα τα ενωμένα την επόμενη φορά. Μόλις του πάρεις τον αέρα σήκωσε το ένα πόδι. Το σώμα σου θα συνεχίσει να αποκρίνεται, ακόμη κι όσο δυναμώνεις.
Φάε “καλούς” υδατάνθρακες
Οι υδατάνθρακες μπορεί να σου χαρίσουν επίπεδη κοιλιά, αρκεί να είναι ολικής αλέσεως. Μπορείς, λοιπόν, ελεύθερα να καταναλώσεις 5 μερίδες την ημέρα (μία μερίδα ισοδυναμεί με μία φέτα ψωμί ολικής αλέσεως ή 1/2 φλιτζάνι μαγειρεμένο καστανό ρύζι).
Πιες σωστά
Αν δεν πίνεις αρκετό νερό, τα απόβλητα κινούνται πιο αργά στο έντερο – ειδικά αν καταναλώνεις πολλές φυτικές ίνες. Και η επακόλουθη δυσκοιλιότητα μπορεί να κάνει την κοιλιά να δείχνει πιο μεγάλη. Για να βοηθήσεις την κινητικότητα του εντέρου, πίνε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα.
Επιτάχυνε το μεταβολισμό σου
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
Οι μύες καίνε θερμίδες, αλλά το λίπος απλώς κάθεται εκεί. Κάνε βάρη δύο φορές την εβδομάδα, σε μη συνεχείς ημέρες, για να σφίξεις παντού – κάτι που σίγουρα είναι καλό για την κοιλιά.
Πηγή

.

→  Είμαστε εδώ για να μην σε πιάνουν αδιάβαστο!
→  Ακολούθησέ μας στο Facebook και στο Google News για να μάθεις πρώτος αυτά που «παίζουν» στην Αργολίδα.
→  Oι ειδήσεις και τα νέα από Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο και Ερμιονίδα, με ένα κλικ στο Argolida Planet.
ΔΕΙΤΕ:  Ομιλία για την ψυχική υγεία στο Λυγουριό

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!