ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Νέα Επίδαυρος | Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της Α’ Εθνοσυνέλευσης (Pics)

Με την παρουσία του Αναπλ. Υπουργού Εσωτερικών κ. Πέτσα, ως εκπροσώπου της Ελληνικής Κυβέρνησης, ολοκληρώθηκαν και οι φετινές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου των 201 χρόνων από την Α΄ Εθνοσυνέλευση της Νέας Επιδαύρου.
Προηγήθηκαν δύο πολύ σημαντικές βραδιές.
Η πρώτη με ομιλητή τον καθηγητή της Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Πάνο Λαζαράτο με θέμα τις “σκέψεις για το Σύνταγμα της Επιδαύρου” και η δεύτερη με ομιλητή τον καθηγητή Φιλοσοφίας Δικαίου και Θεωρίας Θεσμών του τμήματος Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης του ΕΚΠΑ κ. Αριστείδη Χατζή με θέμα “Η συμβολή του Βιτσέντζο Γκαλίνα στη συγγραφή του Συντάγματος της Επιδαύρου”. Όσα μας μετέφεραν οι δύο καθηγητές ήταν σημαντικά και πολλά από αυτά πρωτότυπα ενώ με πολύ ενδιαφέρον μας ανέλυσαν πηγές, μαρτυρίες και καταγεγραμμένα γεγονότα της εποχής που αφορούσαν τον τόπο μας αλλά και το εθνικο γεγονός που έλαβε χώρα στη Νέα Επίδαυρο. Και τις δύο βραδιές συνόδευσαν οι χορωδίες του Δήμου μας ενηλίκων και παιδική.
Στα πλαίσια της επετείου και μετά από πρόσκληση του δημάρχου Επιδαύρου, συνεδρίασε για πρώτη φορά η επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Κ.Ε.Δ.Ε. στον ιστορικό χώρο της Α΄ Εθνοσυνέλευσης με Προεδρεύοντα το Δήμαρχο Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, παρουσία του Γ.Γ. της Κ.Ε.Δ.Ε. Δημήτρη Καφαντάρη, αποτίοντας έτσι φόρο τιμής στο σημαντικότερο ιστορικό διοικητικό γεγονός της νεότερης Ελλάδας.
Στον τόπο που οι πρόγονοι μας άφησαν στην άκρη το “Εγώ” και πήγαν στο “Εμείς”, συμφωνήσαμε ότι πάντα πρέπει να βρίσκουμε τη δύναμη να πράξουμε το ίδιο!
Να αναλογιστούμε τις τότε δύσκολες συνθήκες και ερχόμενοι σήμερα να ομονοήσουμε στα μεγάλα ζητήματα της πατρίδας και του τόπου με μόνο το “Κοινό της Ελλάδος συμφέρον”.
Δεν είναι εύκολο!
Ποτέ δεν ήταν!
Ας είναι όμως αυτή η επέτειος η αφορμή για να μην ξεχνάμε την υποχρέωσή μας στην ομόνοια και την ενότητα!
Γιατί, αυτό κάνουν οι Έλληνες πάντα!
Όταν πρέπει, αφήνουν στην άκρη τις διαφορές τους, αφήνουν στην άκρη τους εγωισμούς και εστιάζουν στην πατρίδα και τη ρίζα της υπαρξής μας, την αξιομνημόνευτη Ελληνική οικογένεια!
Με την παρουσία τους τίμησαν την επέτειο μας ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αργολίδας κ.κ. Νεκτάριος, ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης Αναπλ. Υπουργός Εσωτερικών κ. Πέτσας, ο Βουλευτής της Ν.Δ. και εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής κ. Ανδριανός, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Γκιόλας, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Πουλάς, η εκπρόσωπος του “Μέρα 25” κ. Θεοδωροπούλου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Νίκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Μαντζούνης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου κ. Μαλτέζος, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος κ. Γανώσης, ο Δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης κ. Κωνσταντέλλος, ο νέος Δήμαρχος Τροιζηνίας, Μεθάνων κ. Σούχλας, ο Γ.Γ. της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Καφαντάρης, το μέλος Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. πρώην Δημαρχος Αιγάλεω κ. Μπίρμπας, το μέλος της Κ.Ε.Δ.Ε. αντιδήμαρχος Καλλιθέας κ. Μπαρμπάκος, η Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ερμιονίδας κ. Γκαμίλη, ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Επιδαύρου κ. Οψιμούλης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Νέας Επιδαύρου κ. Ρουμελιώτης, ο π. Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, π. Υπουργός Πολιτισμού κ. Τατούλης, ο π. Νομάρχης Αργολίδας και π. βουλευτής κ. Σωτηρόπουλος, πρώην Δήμαρχοι Επιδαύρου, εκπρόσωποι των Εισαγγελικών, Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας, η επίτιμη πρόξενος της Γαλλίας κ. Τζανετουλάκου, εκπρόσωποι των Εφέδρων Αξιωματικών Αργολίδας, οι καθηγητές κ.κ. Λαζαράτος και Χατζής, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Επιδαύρου, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι του Δήμου Επιδαύρου, μαθητές των σχολείων του Δήμου μας και πολιτευτές κομμάτων και συνδυασμών.

Γραφείο Δημάρχου Επιδαύρου
ΔΕΙΤΕ:  Έκτακτο: Αναβάλλεται η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλίου

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!