ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Νέο ηλεκτροσόκ: Πάνω από τα 400 ευρώ η μεγαβατώρα!

Η υψηλότερη τιμή σε ολόκληρη την Ε.Ε.

Σε εφιάλτη μετατρέπεται η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος για τη χώρα μας, καθώς παραμένει πάνω από τα 400 ευρώ τη μεγαβατώρα, η υψηλότερη τιμή σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Υπενθυμίζεται ότι οι υπολογισμοί του οικονομικού επιτελείου για τις επιδοτήσεις στο ρεύμα κατά το β’ εξάμηνο του έτους έχουν ως βάση τα 225 ευρώ την κιλοβατώρα. Ωστόσο, η σημερινή χονδρεμπορική τιμή στο χρηματιστήριο ενέργειας διαμορφώνεται στα 454,06 ευρώ τη μεγαβατώρα, ενώ στις 31 Αυγούστου είχε σπάσει κάθε ιστορικό ρεκόρ στα 697,41 ευρώ τη μεγαβατώρα.
Στο οικονομικό επιτελείο έχει σημάνει συναγερμός, καθώς πρόκειται για απαγορευτικές τιμές που εκτροχιάζουν κάθε σχεδιασμό τόσο για το πακέτο στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ το ερχόμενο Σάββατο όσο και για να «χτιστεί» το προσχέδιο του Προϋπολογισμού που θα κατατεθεί στη Βουλή τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου.
Επίσης, μετά τη βουτιά στις τιμές του φυσικού αερίου την προηγούμενη εβδομάδα έρχεται και νέα… ψυχρολουσία: η Goldman Sachs προβλέπει σήμερα ότι η τιμή του φυσικού αερίου, που επηρεάζει άμεσα την τιμή του ρεύματος, θα επιστρέψει στα υψηλά επίπεδα του Αυγούστου.
Εφόσον επιβεβαιωθούν αυτές οι εκτιμήσεις, τότε το οικονομικό επιτελείο θα οδηγηθεί στην υιοθέτηση ενός δυσμενούς σεναρίου, με τη διάθεση τεράστιων ποσών κάθε μήνα από τον Προϋπολογισμό, για τη χρηματοδότηση των κρατικών επιδοτήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα.
Αξίζει να σημειωθεί πως ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης φαίνεται πως βρίσκονται και οι λογαριασμοί του φυσικού αερίου, που αφορά 700.000 νοικοκυριά στη χώρα μας και χρήζουν άμεσης παρέμβασης από το κράτος. Οι τιμές από την αρχή της ενεργειακής κρίσης έχουν σχεδόν δεκαπλασιαστεί, κάτι που σημαίνει πως ένας λογαριασμός 100 ευρώ το 2020 φέτος θα εκτοξευθεί στα 900-1.000 ευρώ.

Πηγή: makeleio.gr

ΔΕΙΤΕ:  Μειώθηκαν σημαντικά οι ξενοδοχειακές κλίνες στην Αργολίδα

ΔΕΙΤΕ:  Μειώθηκαν σημαντικά οι ξενοδοχειακές κλίνες στην Αργολίδα

 

ΔΕΙΤΕ:  Μειώθηκαν σημαντικά οι ξενοδοχειακές κλίνες στην Αργολίδα

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!