ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ναύπλιο | Εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης


Με την πρέπουσα επισημότητα και με δύο πολύ ξεχωριστές εκδηλώσεις, κορυφώνεται ο εορτασμός της επετείου των 200 χρόνων από την Άλωση του Παλαμηδίου και την απελευθέρωση του Ναυπλίου από τον οθωμανικό ζυγό, στις 30 Νοεμβρίου 1822.
Το δεκαήμερο πρόγραμμα των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Ναυπλιέων , ολοκληρώνεται με μια εξαιρετική εκδήλωση που συνδέει την ιστορία μας με την τέχνη και την νεολαία, την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022,στις 18:00, στην αίθουσα του Βουλευτικού.
Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης εκδήλωσης οι μαθητές του Μουσικού σχολείου Αργολίδας θα παρουσιάσουν «Το Ανάπλι της στεριάς και του πελάγους» με 30μελή χορωδία και 30μελή ορχήστρα. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει βράβευση διακριθέντων στο διαγωνισμό: «Ταξίδι στην Ιστορία – όταν το παρελθόν συναντάται με το μέλλον».
Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022,στις18:00, στην αίθουσα του Βουλευτικού, στο Ναύπλιο ο Δήμος Ναυπλιέων διοργανώνει ειδική επετειακή εκδήλωση σχετική με τις «Διεθνολογικές Συναντήσεις Ναυπλίου».
Το πρώτο μέρος των εκδηλώσεων θα διεξαχθεί σε «Στρογγυλή Τράπεζα», με συζήτηση, στην οποία θα συμμετέχουν καθηγητές, με θέμα: “Εν Ναυπλίω… Εικόνες κι Άναφορές στ’ Άνάπλι του Άγώνα”. Θα ακολουθήσει επίδοση Τιμητικών Μεταλλίων σε διακεκριμένους πανεπιστημιακούς και επιστήμονες για την πολυετή συμμετοχή τους στον θεσμό των Διεθνολογικών Συναντήσεων Ναυπλίου.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα κλείσουν με τη μουσική παράσταση, «Στο φρούριο του ουρανού και της θάλασσας». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αποσπάσματα από την όπερα του Γιώργου Κουρουπού, «Ελπίς Πατρίδος», σε λιμπρέτο Ιουλίτας Ηλιοπούλου, μαζί με άλλα μελοποιημένα από τον ίδιο ποιήματα των: Διονυσίου Σολωμού, Ανδρέα Κάλβου και Οδυσσέα Ελύτη.

 
ΔΕΙΤΕ:  Σε εξέλιξη το έργο! Προμήθεια εξοπλισμού για την ασφάλεια του οδικού δικτύου στην Ερμιονίδα (Photos)

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!