ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ξεκινάει ερευνητικό πρόγραμμα για τις κλημεντίνες στην Αργολίδα

Αποφάσεις για σειρά σημαντικών θεμάτων έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία συνεδρίασε την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου.
Μεταξύ άλλων, η Επιτροπή προέβη στην έγκριση ερευνητικού προγράμματος για την αντιμετώπιση της προσυλλεκτικής κηλίδωσης (rind breakdown) των μανταρινιών στην ποικιλία κλημεντίνη, όπως και του σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για τον σκοπό αυτό, αλλά και για τον εξοπλισμό της ΔΑΟΚ Αργολίδας ως προς την διεκπεραίωση του εν λόγω προγράμματος.
Από την Οικονομική Επιτροπή εγκρίθηκε εξ άλλου η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Πελοποννήσου με προϋπολογισμό 60.000 ευρώ και αντικείμενο την εκπόνηση μελετών στο πλαίσιο της προστασίας, αποκατάστασης, ανάδειξης και επανάχρησης του αρχοντικού Νοταρά στα Ανω Τρίκαλα Ξυλοκάστρου, στον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.
Στη σημερινή της συνεδρίαση, επίσης, η Επιτροπή ενέκρινε το 1ο πρακτικό της δημοπρασίας της επιτροπής διαγωνισμού του έργου συντήρησης της επαρχιακής οδού 86 Κροκεές – Μολάοι – Μονεμβασιά, στη Λακωνία.
Επιπλέον, προέβη στην έγκριση της δημοπράτησης του με προϋπολογισμό 180.000 ευρώ έργου αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στην Δόξα, του Δήμου Γορτυνίας.
Τέλος, εκτός ημερησίας διάταξης, εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή η διενέργεια ηλεκτρονικού ανοιχτού διαγωνισμού ενδεικτικού προϋπολογισμού 360.517,60 ευρώ με αντικείμενο την προμήθεια χλοοτάπητα και διαφόρων υλικών για το δημοτικό στάδιο Καλαμάτας.
ΔΕΙΤΕ:  Έρχεται το 4ο Διασυλλογικό Sparring Day στον Άγιο Αδριανό

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!