ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ξεχάστε Μύκονο και Σαντορίνη: Ο δημοφιλέστερος προορισμός – έκπληξη στην Ελλάδα που είχε 100% πληρότητα φέτος

Ξεχάστε Μύκονο, Σαντορίνη και Ρόδο.

Ρεκόρ τουρισμού σημειώθηκε τη θερινή περίοδο του 2022 στην Ελλάδα, ακολουθώντας δύο δύσκολα καλοκαίρια περιορισμών λόγω των πρωτόκολλων του covid-19, με τον υπουργό τουρισμού Βασίλη Κικίλια να ενημερώνει πως τα τουριστικά πακέτα από κάποιες χώρες είναι γεμάτα προς Ελλάδα και για τον μήνα Οκτώβριο.
Πιο συγκεκριμένο ο υπουργός τουρισμού μιλώντας στο ethnos.gr αναφέρθηκε στην επέκταση της τουριστικής σεζόν αλλά και στα ρεκόρ πληρότητας που σημείωσαν μη τουριστικοί προορισμοί.
«Η ανάδειξη προορισμών που είναι λιγότερο δημοφιλείς και η επέκταση της τουριστικής σεζόν αποτέλεσαν πρωταρχικούς μας στόχους από πέρυσι το φθινόπωρο. Ο προσεκτικά μελετημένος σχεδιασμός και οι στοχευμένες παρεμβάσεις μας, έφεραν αποτελέσματα τα όποια ήδη βλέπουμε, είναι μετρήσιμα.
Σε Ναύπακτο, Αίγινα, Λήμνο και άλλες περιοχές, που δεν αποτελούσαν, μέχρι πρότινος, επιλογές «πρώτης γραμμής» για τους ταξιδιώτες, οι πληρότητες άγγιξαν ακόμα και το 100%. Στην Πελοπόννησο, στη Στερεά Ελλάδα, στη Μακεδονία, είχαμε φέτος το καλοκαίρι για πρώτη φορά τόσο μεγάλες ροές τουριστών. Και την άνοιξη, όμως, θα θυμάστε ότι το Πάσχα, την Πρωτομαγιά και το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, τα καταλύματα ήταν γεμάτα, ενώ ήδη από τις αρχές του Μάρτη είχαν ξεκινήσει οι απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ, με την Αθήνα να γεμίζει με Αμερικανούς τουρίστες. Βεβαίως αυτό δεν σημαίνει ότι επαναπαυόμαστε. Συνεχίζουμε την εντατική προσπάθεια και για την επιμήκυνση αλλά και για να «φωτίσουμε» επιπλέον προορισμούς.», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Κικίλιας στην Κατερίνα Κοκκαλιάρη στο ethnos.gr.

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!