ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ολική ανατροπή: Αυτός είναι ο νέος ρόλος του Σωτήρη Τσιόδρα μετά τις διαφωνίες

Αυξάνονται πλέον οι επιτροπές των Ειδικών, όπου θα εισηγούνται μέτρα στην κυβέρνηση, αναλόγως με την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Νέα δεδομένα στις επιτροπές των Ειδικών αναμένεται να ανακοινώσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Τα σχέδια είναι πια ξεκάθαρα και δεν περιλαμβάνουν κατάργηση της πολυπληθούς επιτροπής εμπειρογνωμόνων που έφερε εις πέρας τους σχεδιασμούς και τις εισηγήσεις για τη διαχείριση της πανδημίας μέχρι αυτή την στιγμή.
Αντίθετα, δύο νέες επιτροπές θα ξεκινήσουν τις εργασίες τους σύντομα στο υπουργείο Υγείας.
Η πρώτη θα είναι ολιγομελής, με 7 περίπου άτομα και σκοπός της θα είναι να διαχειρίζεται γενικά τη δημόσια υγεία και όχι μόνο τα μεταδοτικά νοσήματα. Ο ρόλος της θα είναι συμβουλευτικός προς την κυβέρνηση και την ηγεσία του ΥΥΚΑ.
Η δεύτερη επιτροπή θα είναι αυτής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ με καθηγητές διαφόρων ειδικοτήτων και επικεφαλής τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.
«Θα συνεχίσουμε την προσφορά μας στην αντιμετώπιση της πανδημίας και μέσα από την νέα αυτή ακαδημαϊκή επιτροπή» δηλώνει σχετικά ο κ. Τσιόδρας. «Οι Ιατρικές σχολές της χώρας πρωτοστάτησαν στην αντιμετώπιση της πανδημίας και η Ιατρική Σχολή Αθήνας στήριξε το εθνικό σύστημα υγείας με μοναδικό τρόπο μέχρι σήμερα, όπως και συνεχίζει να κάνει» αναφέρει.

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!