ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Πήραν ναυαγοσώστες στην Καραθώνα. Ακολουθούν Τολό, Πλάκα Δρεπάνου και Κονδύλι

Το ζήτημα της ναυαγοσωστικής κάλυψης των ακτών απασχολεί τους Δήμους που έχουν στα διοικητικά τους όρια αρκετές πολυσύχναστες παραλίες.

Στο Δήμο Ναυπλιέων ειδικότερα δημιουργήθηκε και πρόβλημα καθώς στην προκήρυξη του διαγωνισμού που έκανε ο Δήμος για την ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών δεν προσήλθε καμιά ναυαγοσωστική σχολή και έτσι οι παραλίες του Δήμου μέχρι και σήμερα έμειναν χωρίς ναυαγοσώστες.

ΔΕΙΤΕ:  Στο Κρανίδι απέκλεισαν συμβολικά την είσοδο του Ειρηνοδικείου

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης έπειτα από αίτημα της ΚΕΔΕ κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή στις 19 Ιουλίου κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου “Ολοκληρωμένο πλαίσιο για τη διαχείριση των αποβλήτων – Ενσωμάτωση των Οδηγιών 2018/851 και 2018/852 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 30ής Μαΐου 2018 για την τροποποίηση της Οδηγίας 2008/98/ΕΚ περί αποβλήτων και της Οδηγίας 94/62/ΕΚ περί συσκευασιών και απορριμμάτων συσκευασιών, πλαίσιο οργάνωσης του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης, διατάξεις για τα πλαστικά προϊόντα, επείγουσες διατάξεις για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, χωροταξικές-πολεοδομικές και ενεργειακές ρυθμίσεις”, δίνοντας λύση.

ΔΕΙΤΕ:  Σεισμική δόνηση στην Αργολίδα

Η τροπολογία προβλέπει ότι οι θέσεις ναυαγοσώστη θα μπορούν να καλυφθούν με πρόσωπα που παρακολούθησαν τα μαθήματα αλλά λόγω covid δεν έγιναν οι εξετάσεις. Παράλληλα θα ληφθεί μέριμνα για τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν λόγω του ανωτέρω προβλήματος.

ΔΕΙΤΕ:  Ναύπλιο: Έσπασε αγωγός ύδρευσης και πλημμύρισε μια ολόκληρη γειτονιά!

Ειδικότερα θα γίνονται δεκτοί οι ναυαγοσώστες, απόφοιτοι σχολής ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης που είναι εφοδιασμένοι με πιστοποιητικό σπουδών.

Έτσι εγκαταστάθηκαν ναυαγοσώστες καταρχήν στην παραλία Καραθώνας στο Ναύπλιο και τις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθούν σε Τολό, Πλάκα Δρεπάνου και στο Κονδύλι.

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!