Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FB!

Προσοχή! Απάτη με το Netflix: Αυτό είναι το μήνυμα που σας παίρνει τα λεφτά –Μην το ανοίξετε

Νέα απάτη μέσω ψευδών μηνυμάτων για συνδρομή στο Netflix

Σε μια εποχή όπου η ψηφιακή ασφάλεια είναι σημαντικότερη από ποτέ, εμφανίζεται μια νέα μορφή απάτης που στοχεύει σε ανυποψίαστους πολίτες.
Επιτήδειοι απατεώνες χρησιμοποιούν SMS και email για να προσεγγίσουν τα θύματά τους, επιδιώκοντας να αποσπάσουν προσωπικά δεδομένα και να αποκτήσουν πρόσβαση στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Η πιο πρόσφατη μέθοδος απάτης περιλαμβάνει μηνύματα που υποτίθεται προέρχονται από τη δημοφιλή συνδρομητική πλατφόρμα Netflix.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα», τα θύματα λαμβάνουν μήνυμα στα αγγλικά που αναφέρει πως η συνδρομή τους έχει ανασταλεί λόγω προβλήματος με την τελευταία πληρωμή. Το μήνυμα περιέχει έναν σύνδεσμο που οδηγεί σε μια φαινομενικά νόμιμη σελίδα, όπου ζητούνται τα προσωπικά στοιχεία του χρήστη, συμπεριλαμβανομένου του τραπεζικού λογαριασμού.
Αυτή η εξέλιξη υπογραμμίζει την ανάγκη για ενισχυμένη επαγρύπνηση όσον αφορά την ψηφιακή ασφάλεια και την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Το κοινό πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικό με τέτοιου είδους μηνύματα και να αποφεύγει την κοινοποίηση προσωπικών ή τραπεζικών πληροφοριών μέσω αναξιόπιστων συνδέσμων. Είναι σημαντικό να επαληθεύουν την αυθεντικότητα τέτοιων αιτημάτων πριν προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια.

Νέα από την Ελλάδα:
ΔΕΙΤΕ:  Το απίστευτο εκκλησάκι στο Ναύπλιο που “κρέμεται” από τον βράχο! (Vid)

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!