ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Προσοχή: Διαγράψτε αμέσως αυτές τις εφαρμογές από τα κινητά σας – Είναι επικίνδυνες

Εφαρμογές: Σε τεράστιο κίνδυνο είναι εκατομμύρια χρήστες smartphones καθώς υπάρχουν συγκεκριμένες εφαρμογές που διαθέτουμε όλοι στα κινητά μας, οι οποίες είναι επικίνδυνες!

Μια έρευνα από το CyberNews προειδοποίησε ότι σε φόρουμ χάκερ, ένας από τους χρήστες πουλάει τρεις βάσεις δεδομένων που φέρεται να περιέχουν στοιχεία χρηστών και δεδομένα συσκευών που έχουν κλαπεί από τρεις υπηρεσίες VPN Android: την «SuperVPN», την «GeckoVPN» και την «ChatVPN».

Ο ειδικός, Ζακ Ντόφμαν εξήγησε στο Forbes ότι αυτές οι εφαρμογές κρύβουν κακόβουλο λογισμικό τύπου spyware που επιτρέπει διαρροή δεδομένων και επηρεάζει εκατομμύρια χρήστες. Στο πλαίσιο αυτό, συνέστησε τη διαγραφή τους από τα κινητά τηλέφωνα το συντομότερο δυνατό.

«Εάν έχετε αυτές τις δωρεάν εκδόσεις στο τηλέφωνό σας, απεγκαταστήστε τις αμέσως, δημιουργούν τόσες πολλές «κόκκινες ειδοποιήσεις» που είναι αδύνατο να χρησιμοποιηθούν ακόμη και για τις πιο απλές εργασίες» αναφέρει ο ειδικός.

Για το SuperVPN -που περιλαμβάνει ένα σύνολο δωρεάν και εμπορικών εφαρμογών- έχουν εκδοθεί δύο προειδοποιήσεις ασφαλείας μέσα στο 2020.

Παράλληλα, και το VPNpro προειδοποίησε ότι περισσότεροι από 105 εκατομμύρια χρήστες θα μπορούσαν να πέσουν θύματα κλοπής στοιχείων της πιστωτικής τους κάρτας, των φωτογραφιών και των ιδιωτικών τους βίντεο, καθώς και των ιδιωτικών τους συνομιλιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα χρήστες Android έχουν κατεβάσει το SuperVPN πάνω από 100 εκατομμύρια φορές.

Πηγή

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!