ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Πώς θα καταλάβετε αν σας έβαλαν νοθευμένη βενζίνη

Οι 2 τρόποι να καταλάβουμε ότι μας έβαλαν νοθευμένη βενζίνη στο πρατήριο και τι να κάνουμε.

Η άνοδος στις τιμές των καυσίμων έχει δημιουργήσει «ιδανικές συνθήκες» για διάθεση νοθευμένης βενζίνης, όπως έχουν αποδείξει και οι πρόσφατοι έλεγχοι και τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε αρκετά πρατήρια σε όλη τη χώρα. Έτσι, οι οδηγοί πρέπει να είναι σε εγρήγορση και να αναγνωρίσουν τα σημάδια που υποδεικνύουν χαμηλή ποιότητα καυσίμου.
Σύμφωνα με τα «ΝΕΑ», η δυσλειτουργία του κινητήρα είναι επικίνδυνο ακόμα και να μπλοκάρει τον ηλεκτρονικό εγκέφαλο, τα κακής ποιότητας καύσιμα, λόγω των επικίνδυνων προσμίξεων που περιέχουν ή του μεγάλου ποσοστού νερού αποτελούν κίνδυνο για το αυτοκίνητο.
Ποια προβλήματα θα εμφανίσει το αυτοκίνητο
Κακή καύση σε συνδυασμό με ασυνήθιστα μεγάλη κατανάλωση: Τι πρώτο σημάδι -αν δεν έχει ήδη προκληθεί σημαντική βλάβη στον κινητήρα- είναι η αυξημένη κατανάλωση καυσίμου επειδή η ποσότητα έχει και άλλες προσμίξεις. Έτσι, δεν αποκλείεται να προκληθούν διακοπές στη λειτουργία του κινητήρα, «κόμπιασμα» στην ισχύ όταν χρειαστεί να πατήσετε παραπάνω γκάζι.
Οι προσμίξεις αλλοιώνουν τη μυρωδιά: Η νοθευμένη βενζίνη αυξάνει τους ρύπους του κινητήρα.
Τι πρέπει να κάνετε εάν σας έβαλαν νοθευμένη βενζίνη
Εάν οι οδηγοί αντιληφθούν ασυνήθιστη συμπεριφορά του αυτοκινήτου -χαμηλότερη απόδοση, κομπιάσματα- θα πρέπει να ακινητοποιήσουν το ΙΧ και να αφαιρέσουν το νοθευμένο καύσιμο στο συνεργείο τους.
Μάλιστα, οι ειδικοί συστήνουν ότι είναι φθηνότερη λύση από το να προκληθούν μεγαλύτερες βλάβες και αναφέρουν ότι μια καλή λύση είναι να καλέσετε την οδική βοήθεια για να σας μεταφέρει το αυτοκίνητο.

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!