ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Πώς να ταξιδέψετε μόνο με χειραποσκευή για να αποφύγετε την απώλεια της βαλίτσας σας


Το προσωρινό ζήτημα χωρητικότητας σε ορισμένα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, η αύξηση της τουριστικής ζήτησης αλλά και η έλλειψη εργατικού δυναμικού, δημιουργούν πολλαπλά προβλήματα στους ταξιδιώτες, όπως είναι οι ατελείωτες αναμονές και σε κάποιες περιπτώσεις η καθυστερημένη παράδοση αποσκευής, ακόμη και η απώλειά της.
Για τους ανθρώπους που βρίσκονται σε διακοπές, κάτι τέτοιο ίσως να είναι λιγότερο σημαντικό από ότι για τους επαγγελματίες ταξιδιώτες, οι οποίοι διακινδυνεύουν να χάσουν τις συναντήσεις τους ή να καταλήξουν χωρίς κοστούμι σε μία σοβαρή συνεδρίαση εκτός έδρας.
Αν και κάποια ευρωπαϊκά αεροδρόμια όπως το Χίθροου λαμβάνουν πλέον τα μέτρα τους, όπως το να περιορίσουν τον αριθμό των επιβατών, τα προβλήματα παραμένουν.
Σύμφωνα με την Carlson Wagonlit Travel (CWT), μία ενδεχόμενη λύση στο πρόβλημα, ιδίως της διαχείρισης αποσκευών για επαγγελματίες ταξιδιώτες, είναι το ταξίδι μόνο με χειραποσκευή. Με αυτόν τον τρόπο, οι επαγγελματίες μπορούν να έχουν την ηρεμία τους και να εξοικονομήσουν περισσότερο χρόνο αποφεύγοντας ταλαιπωρίες, μέχρι να λήξει η καλοκαιρινή ταξιδιωτική ένταση.
Ειδικότερα, η CWT προτείνει τις εξής έξυπνες κινήσεις, για αεροπορικά επαγγελματικά ταξίδια χωρίς προβλήματα:
Έξυπνη επιλογή εμφανίσεων
Ένα ζευγάρι παπούτσια business-casual, είναι υπέρ αρκετό για κάθε περίσταση και θα εξοικονομήσει χώρο, όπως επίσης και μια καλοσχεδιασμένη γκαρνταρόμπα η οποία μπορεί να διαφοροποιηθεί κατά περίπτωση, με την εναλλαγή έξυπνων αξεσουάρ. Αν δυσκολεύεστε να καταλήξετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις σχετικές εφαρμογές που σχεδιάζουν για εσάς γκαρνταρόμπες «κάψουλες». Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Steve Jobs συνήθιζε να φοράει κάθε μέρα την ίδια εμφάνιση, ώστε να μην σπαταλά ενέργεια και να μην χάνει χρόνο σε αποφάσεις.
Χρήση μικρών συσκευασιών
Μην διπλώνετε τα ρούχα σας, κάντε τα ρολό, γιατί έτσι πιάνουν λιγότερο χώρο. Επίσης, συσκευάστε προϊόντα που μπορούν να συνδυαστούν, όπως για παράδειγμα ένα και μόνο συμπαγές μακιγιάζ ή ένα προϊόν που είναι κατάλληλο και για τα μαλλιά και για το σώμα. Δοκιμάστε να βάλετε τα βασικά σας ρούχα με εσώρουχα και t-shirt το ένα μέσα στο άλλο στο κέντρο της βαλίτσας και το κοστούμι ή το ταγιέρ στην εξωτερική πλευρά. Σκεφτείτε τον προορισμό σας, τι μπορείτε να αγοράσετε εκεί και ποια προϊόντα περιποίησης παρέχει το ξενοδοχείο. Το σημαντικότερο από όλα-απλώστε πάνω στο κρεβάτι τα ρούχα που σκοπεύετε να πάρετε μαζί σας και αρχίστε να αφαιρείτε, χωρίς δεύτερη σκέψη, τουλάχιστον τα μισά από αυτά.
Χρήση «έξυπνων» υβριδίων μπουφάν/αποσκευής
Πλέον υπάρχουν έξυπνες τσάντες και βαλίτσες που αυξομειώνονται, ανάλογα με το μέγεθος της χειραποσκευής που απαιτεί η κάθε αεροπορική εταιρεία. Επίσης, τα υβρίδια μπουφάν/αποσκευές περιέχουν πολλές έξυπνες τσέπες και θήκες και συνήθως είναι ανθεκτικά στον αέρα και το νερό. Μπορεί να μην είναι πολύ κομψά, αλλά είναι εξαιρετικά πρακτικά.

Πηγή

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!