ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Σακούλες κάτω από τα μάτια: Τρόποι για να απαλλαγείτε με φυσικό τρόπο

Οι σακούλες κάτω από τα μάτια, κάνουν το βλέμμα να δείχνει κουρασμένο και γηρασμένο.

Αν όμως αντιμετωπιστεί, μπορεί να επαναφέρει στο πρόσωπο τη νεανική του όψη και τη λάμψη που μας κάνει να δείχνουμε όμορφες και εντυπωσιακές.
Τις περισσότερες φορές οι σακούλες στα μάτια είναι ένα αισθητικό πρόβλημα που μπορεί να βελτιωθεί, υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που κρύβουν κάποιο πρόβλημα υγείας. Πέρα λοιπόν από την φυσική αντιμετώπιση, υπάρχουν και πολλές θεραπείες που ενδέχεται να περιορίσουν πιο άμεσα το πρόβλημα αυτό, λέει στο realsimple.com, η Hadley King, M.D, πιστοποιημένη δερματολόγος στη Νέα Υόρκη.
Τρόποι για φυσική αντιμετώπιση
Προκειμένου να αντιμετωπίσετε με φυσικό τρόπο τις σακούλες στα μάτια θα πρέπει να αλλάξετε κάποιες καθημερινές κακές συνήθειες ή να δοκιμάσετε να φτιάξετε τις δικές σας σπιτικές μάσκες και κρέμες ματιών που θα βοηθήσουν στη μείωση του πρηξίματος.
Και στις δυο περιπτώσεις θα πρέπει βέβαια να έχετε υπομονή μέχρι να δείτε αποτελέσματα. Γι’ αυτό καλό θα είναι να δοκιμάσετε για τουλάχιστον 4-6 εβδομάδες την κάθε φυσική θεραπεία και αν δεν δείτε αποτελέσματα, τότε να προχωρήσετε σε κάτι άλλο.
Απλές καθημερινές συνήθειες για να μειώσετε το πρόβλημα
Κατανάλωση νερού
Πέρα από την ενυδάτωση βοηθά στην αποβολή των τοξινών και την μείωση της κατακράτησης υγρών που προκαλεί το πρήξιμο.
Περισσότερος ύπνος
Μειώνοντας την κούραση, περιορίζονται οι σακούλες κάτω από τα μάτια. Φροντίστε λοιπόν να κοιμάστε τουλάχιστον 8 ώρες την ημέρα, ανάσκελα με το κεφάλι ελαφρώς ανασηκωμένο. Έτσι, βοηθάτε ακόμη περισσότερο στη μείωση του οιδήματος, λέει η King.
Περιορισμός αλατιού
Τα αλμυρά φαγητά προκαλούν κατακράτηση υγρών, μια από τις σημαντικότερες αιτίες για τις σακούλες στα μάτια.
Μείωση αλκοόλ
Το ποτό είναι υπεύθυνο για την αφυδάτωση του οργανισμού, αλλά και την κατακράτηση υγρών. Αποφεύγοντας το μπορείτε να περιορίσετε το πρόβλημα.
Κάπνισμα
Η βλαβερή αυτή συνήθεια αυτή επηρεάζει τη βιταμίνη C του οργανισμού, η οποία βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου. Επομένως, μειώνοντας την C οδηγείται το δέρμα σας σε πρόωρη γήρανση.
Κατάλληλα καλλυντικά
Αγοράστε την ιδανική κρέμα ματιών για τις σακούλες και εισάγετε τη στην καθημερινή σας ρουτίνα. Προτιμήστε κάποια με ενυδατικούς, αντιγηραντικούς και αντιοξειδωτικούς παράγοντες, όπως ρετινόλη, υαλουρονικό οξύ, καφεΐνη, βιταμίνη C. Και βέβαια μην ξεχνάτε το αντιηλιακό. Προλαμβάνοντας την φωτογήρανση και την αφυδάτωση, περιορίζεται το πρόβλημα.Την κρέμα ματιών αποθηκεύστε την στο ψυγείο για καλύτερα αποτελέσματα, λέει η King.
Άσκηση
Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο γυμνάζεστε, αλλά διατηρείτε το σώμα σας υγιές και όμορφο χωρίς κατακράτηση και σακούλες στα μάτια. Προσέξτε μόνο να αποφύγετε ασκήσεις που ενδέχεται να προκαλέσουν ρυτίδες.
Ντεμακιγιάζ
Είναι πολύ σημαντικό στο τέλος της ημέρας να αφαιρείτε το μακιγιάζ, δίνοντας στο δέρμα σας την δυνατότητα να αναζωογονηθεί. Τα προϊόντα που παραμένουν στην επιδερμίδα ενδέχεται να ερεθίσουν τα μάτια και να προκαλέσουν μολύνσεις.

Πηγή

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!