ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Σου αρέσει το διάβασμα αλλά δεν έχεις χρόνο; 4 tips για να αποκτήσεις

Δε βρίσκεις χρόνο να διαβάσεις σου έχω 4 λύσεις να αλλάξεις γνώμη!

Λατρεύω τα βιβλία! Όταν έρχονται φίλοι στο σπίτι αυτό που τους προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι οι τίτλοι των βιβλίων που περιέχονται στη βιβλιοθήκη μου. Θα βρεις βιβλία παντού: δίπλα στο γραφείο, στην κουζίνα, επάνω στο κομοδίνο, στα ράφια στο σαλόνι. Πολλοί με ρωτούν: «Μα καλά πώς βρίσκεις χρόνο;». Δεν είναι μυστικό παιδιά ότι είμαστε… όλοι απασχολημένοι. Στην πραγματικότητα είμαστε όλοι συνδεδεμένοι άμεσα με τη δουλειά μας και καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια για να περνάμε περισσότερο χρόνο με τους φίλους και την οικογένειά μας, να κρατάμε το σπίτι καθαρό, να τρώμε σωστά και ίσως ακόμη και να γυμναζόμαστε…
Αλλά ανεξάρτητα από το πόσο απασχολημένοι είμαστε, όλοι χρειαζόμαστε λίγο χρόνο για να χαλαρώσουμε. Αν και το πιο εύκολο είναι να πιάσεις το κινητό σου και να σερφάρεις στο Internet (ναι, το Instagram είναι η πρώτη μας επιλογή όταν θέλουμε να χαλαρώσουμε λίγο), δεν υπάρχει τίποτα πιο αναζωογονητικό από το να καθίσεις στην αγαπημένη σου γωνιά, ακόμη και κάτω από τα σκεπάσματα, με ένα καλό βιβλίο.
Το πιο δύσκολο κομμάτι του να διαβάζεις περισσότερο είναι…ότι δε βρίσκεις χρόνο να διαβάζεις. Και δεν έχει να κάνει μόνο με το βιβλίο που κρατάς στα χέρια σου, είναι πολλά εκείνα που σε κάνουν να προτιμάς μια οθόνη κινητού από έναν σκληρόδετο τόμο. Όμως τέρμα τα ψέματα: Αν θέλεις πραγματικά να βρίσκεις χρόνο για διάβασμα, σου έχω 5 μυστικά που θα σε κάνουν να αλλάξεις γνώμη.
1. Αποφάσισε τι σου αρέσει να διαβάζεις
Το βασικό είναι ν’ αποφασίσεις τι σου αρέσει να διαβάζεις με βάση τα αγαπημένα σου είδη. Θα με ρωτήσεις «μπορώ να ξέρω ποια βιβλία θα μου αρέσουν»; Προσωπικά αφιέρωσα αρκετό χρόνο για να καταλάβω τι είναι αυτό που μου αρέσει να διαβάζω. Ποια θεματολογία με κάνει να χαλαρώνω, με γεμίζει εικόνες, γνώσεις και εξάπτει τη φαντασία και το συναίσθημά μου. Κανείς δεν θα σου δώσει απαντήσεις, μόνο εσύ
2. Διάβασε τα μεγάλα βιβλία μόνο αν (και όταν) θέλεις
Το ότι υπάρχουν κάποιες εκδόσεις που οι εκδοτικοί οίκοι επιλέγουν να προωθήσουν είναι θέμα marketing. Κάποια από αυτά είναι βιβλία με αμέτρητες σελίδες. Το ότι γίνονται best sellers δε σημαίνει πως πρέπει οπωσδήποτε να τα διαβάσεις. Πάρε τον χρόνο σου και διάλεξε βιβλία που σου αρέσουν για τη γραφή και το περιέχομενό τους. Το να ξεκινήσεις ένα βιβλίο που δεν σε ικανοποιεί, απλά και μόνο επειδή το διάβασαν φίλοι σου ή έχει πολύ καλές κριτικές, δε σημαίνει κατ΄ ανάγκη πως είναι για σένα.
3. Να ακολουθείς λογαριασμούς στα social media που έχουν το ίδιο γούστο με σένα
Το Instagram, το TikTok και το YouTube είναι γεμάτα με λάτρεις των βιβλίων που κάνουν review σε βιβλία που διαβάζουν και δημοσιεύουν σχετικά με τις επερχόμενες εκδόσεις που τους ενδιαφέρουν. Μπορείς λοιπόν να ενημερώνεστε και να παίρνεις ιδέες για τα επόμενα βιβλία που θα σου κεντρίσουν το ενδιαφέρον.
4. Όταν ξεκινάς ένα βιβλίο διάβασε τις πρώτες 60 σελίδες με τη μια
Αφιέρωσες χρόνο για να επιλέξεις το επόμενο βιβλίο και τώρα ήρθε η ώρα να ξεκινήσεις να το διαβάζεις. Θα σου πω ένα μαγικό μυστικό: μη διαβάσεις την πρώτη σελίδα και μετά να το κλείσεις. Μη διαβάσεις το πρώτο κεφάλαιο και μετά να το αφήσεις στην άκρη. Δεσμεύσου να διαβάσεις τις πρώτες 60 σελίδες μονομιάς. Γιατί; Γιατί τότε θα έχεις απορροφηθεί από την ιστορία και θα θέλεις να μάθεις τι θα συμβεί στη συνέχεια. Θα δεις που δεν θα θέλεις να τ΄ αφήσεις.

 Επιστροφή στην Αρχική σελίδα 
→ Ακολουθήστε το Argolida Planet στο Facebook για να μαθαίνετε πρώτοι αυτά που “παίζουν” στην Αργολίδα!
ΔΕΙΤΕ:  Κυρία αναλαμβάνει φύλαξη ηλικιωμένων στην Αργολίδα

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!