ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Σπάρτη: Στόχος βανδαλιστών γίνεται η δημόσια περιουσία του δήμου

Συνεχείς βανδαλισμοί πλήττουν τον Δήμο Σπάρτης. Βανδαλισμοί που είτε έχουν σκοπό την πρόκληση απλά ζημιών, ως και σύμφωνα με πληροφορίες κλοπές μετάλλων που προκαλούν τεράστιες ζημιές για την αποκατάσταση τους.
Πρόσφατο περιστατικό στο Σαϊνοπούλειο γήπεδο με την Δημοτική αρχή να αναφέρει:
«Άλλη μια κλοπή – βανδαλισμός σε βάρος της Σπαρτιατικής κοινωνίας.
Στο Σαϊνοπούλειο γήπεδο, γνωστοί – άγνωστοι έκλεψαν τις βρύσες, με το νερό να τρέχει συνέχεια!
Μικρό το όφελος για τους κακοποιούς, πολλαπλάσιο το κόστος αποκατάστασης των ζημιών!»
Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Δήμαρχο Σπάρτης, Πέτρο Δούκα, μας ανέφερε πως αυτά τα γεγονότα απασχολούν πολύ την Δημοτική Αρχή, η οποία αναζητάει τρόπους που θα μπορούσε να εφαρμόσει προς αποτροπή τέτοιων φαινομένων.

Ο Δήμαρχος μας ανέφερε ότι οι έως σήμερα ζημιές, ειδικά για την Δημοτικής Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης, από τις κλοπές μετάλλων από τα αντλιοστάσια αποτιμώνται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ, με το μεγαλύτερο κόστος να αφορά την αποκατάσταση των ζημιών παρά το μέταλλο καθ’ αυτό.
Συνυπολογίζοντας την υπέρογκη αύξηση του ενεργειακού κόστους, που δεκάδες ΔΕΥΑ της χώρας δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν, αντιλαμβάνεται κανείς πως κάθε πρόσθετη επιβάρυνση που προκαλούν οι κλοπές και οι βανδαλισμοί, επιφέρει ακόμη ένα πλήγμα στις τοπικές κοινωνίες.
Η πραγματικότητα είναι πως οι Δήμοι στο σύνολο τους αντιμετωπίζουν σε ευρεία κλίμακα φαινόμενα βανδαλισμών στη Δημόσια περιουσία. Οι δε δυνατότητες αποτροπής αυτών ελάχιστες, αφού ο θεσμός της Δημοτικής Αστυνομίας απαιτεί πλήρη στελέχωση για να μπορεί να εποπτεύει τη Δημοτική περιουσία.
Ειδικά όσο αφορά περιφερειακούς Δήμους της χώρας, το εγχείρημα συναντά και την πρόσθετη δυσκολία, των δεκάδων χωριών και κοινοτήτων που περιλαμβάνει ένας Δήμος στα διοικητικά όρια ευθύνης του.
Αν συνυπολογίσουμε και την υποστελέχωση που παρατηρείται σε εκατοντάδες Δήμους, ακόμη και η αποκατάσταση των ζημιών είναι μια δύσκολη υπόθεση.
Δεδομένων και των πολλαπλών αρμοδιοτήτων που έχουν αναλάβει οι Δήμοι της χώρας, χωρίς το αντίστοιχο ανθρώπινο δυναμικό και τους πόρους και η προστασία της Δημόσιας περιουσίας παραμένει μια πολύ δύσκολη άσκηση για κάθε Δημοτική αρχή.
πηγή

.

→  Είμαστε εδώ για να μην σε πιάνουν αδιάβαστο!
→  Ακολούθησέ μας στο Facebook και στο Google News για να μάθεις πρώτος αυτά που «παίζουν» στην Αργολίδα.
→  Oι ειδήσεις και τα νέα από ΆργοςΝαύπλιοΕπίδαυρο και Ερμιονίδα, με ένα κλικ στο Argolida Planet.
ΔΕΙΤΕ:  Δράση από την ομάδα EPAS του 1ου Λυκείου Ναυπλίου για τις Ευρωεκλογές

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!