ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Συμμετοχή του Δήμου Επιδαύρου σε ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα

O Δήμος Επιδαύρου «αγκαλιάζει» την προσπάθεια της ομάδας έργου της Ευρωπαϊκής χρηματοδότησης Horizon Europe CL2-2022-HERITAGE-01-08 – Effects of climate change and natural hazards on cultural heritage and remediation, με το έργο TRIQUETRA «Toolbox for assessing and mitigating Climate Change risks and natural hazards threatening cultural heritage», GA No. 101094818. Το έργο ηγείται η ελληνική ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, της GEOSYSTEMS HELLAS Α.Ε., του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού που μαζί με 17 Ευρωπαίους εταίρους κατάφερε τη μεγαλύτερη βαθμολογία 15/15. Σημειώνουμε ότι στο έργο συμμετέχουν 6 φορείς πολιτισμού από την ΕΕ.
Η έναρξη του έργου στέφθηκε με διήμερη επιτυχή συνάντηση στο Μουσείο της Ακρόπολης, αίθουσα «Δημήτριος Παντερμαλής» που έλαβε χώρα στις 18 και 19 Ιανουαρίου 2023.
Συγκεκριμένα, στις 18 Ιανουαρίου συμμετείχαν με χαιρετισμούς οι Δρ. Γιώργος Διδασκάλου [Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού] , αντιπροσωπευόμενος από την Δρ. Σταυρούλα Μπαρμουνάκη, ο Αθανάσιος Στάβερης – Πολυκαλάς [Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων] και ο Δρ. Θύμιος Μπακογιάννης (remotely) [Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας].
Ο Δήμαρχος Επιδαύρου, παραβρέθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης προσκαλεσμένος από την Ομάδα έργου και χαιρέτισε την προσπάθεια του TRIQUETRA, δηλώνοντας ότι ο Δήμος Επιδαύρου θα στηρίξει την ομάδα εργασίας όσο το δυνατόν περισσότερο σε τομείς που θα του ζητηθεί.
Το έργο TRIQUETRA, μελετά τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και των φυσικών κινδύνων στην πολιτιστική κληρονομιά με στόχο την αποκατάσταση. Φυσικά, ο Δήμος Επιδαύρου, ο οποίος είναι γνωστός για τα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς του δεν θα μπορούσε να λείπει από μια τόσο σοβαρή εργασία.
Η Παράκτια Αρχαία Επίδαυρος, “Βυθισμένη Πολιτεία”, τοποθεσία πολιτιστικής κληρονομιάς με εξαιρετικά σημαντική υποθαλάσσια και παράκτια κληρονομιά των αρχαίων χρόνων, που χρονολογείται τον 12ο αιώνα π.χ. θα μελετηθεί στο TRIQUETRA. Βρίσκεται στον όρμο του Αγίου Βλασίου, στην παραλία «Καλυμνιός» της Αρχαίας Επιδαύρου.
Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, η ομάδα TRIQUETRA με 30 συμμετέχοντες επισκέφτηκε την Επίδαυρο. Ο Αντιδήμαρχος Επιδαύρου Κώστας Γαλάνης, καλωσόρισε στον αρχαιολογικό χώρο της Επιδαύρου τους συμμετέχοντες και προσέφερε την ‘’Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας’’ ως τιμητικό δώρο στους 6 φορείς πολιτισμού από την ΕΕ.
Ξεναγός υπό την αιγίδα του Δήμου έκανε την ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και στο μουσείο και μετά η ομάδα επισκέφτηκε την περιοχή μελέτης στην Παράκτια Αρχαία Επίδαυρο, “Βυθισμένη Πολιτεία”.
ΔΕΙΤΕ:  Απαγορεύεται η χρήση πυρός στον Δήμο Άργους - Μυκηνών

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!