ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Τι μπορεί να συμβεί στο δέρμα σου εάν πίνεις ζεστό νερό κάθε μέρα

Μας κάνει καλό να πίνουμε ζεστό νερό

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η διατήρηση της ενυδάτωσης είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι η κατανάλωση χλιαρού νερού μπορεί να προσφέρει μερικά αποκλειστικά οφέλη για το σώμα και το δέρμα.
Στην πραγματικότητα, οι ειδικοί λένε ότι το νερό είναι πιο ωφέλιμο όταν το πίνουμε ζεστό. Λαμβάνοντας υπόψη πόσα χρήματα ξοδεύουμε σε ακριβές θεραπείες ομορφιάς, το σίγουρο είναι ότι δεν δίνουμε αρκετή σημασία σε κάτι τόσο απλό όπως το να πίνουμε το νερό με τον σωστό τρόπο.
Στο πλαίσιο αυτό, να ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο πώς η κατανάλωση ζεστού νερού μπορεί να επηρεάσει την ομορφιά.
1. Καθαρίζει το δέρμα
Το ζεστό νερό μπορεί να βοηθήσει στην αποτοξίνωση του σώματός μας. Επειδή η κατανάλωση ζεστού νερού προκαλεί αύξηση της θερμοκρασίας μάς κάνει να ιδρώνουμε. Αυτή η διαδικασία, με τη σειρά της, μας βοηθά να απαλλαγούμε από τις τοξίνες και διευκολύνει τα πεπτικά όργανά μας να εξαλείψουν τις ακαθαρσίες. Ο καθαρισμός του σώματος εσωτερικά, αντιμετωπίζει την ακμή από μέσα προς τα έξω και κάνει το δέρμα μας υγιές και λαμπερό.
2. Προλαμβάνει την πρόωρη γήρανση
Ανάμεσα σε άλλα, οι τοξίνες μπορούν να κάνουν το δέρμα μας να γερνάει πιο γρήγορα και να προκαλέσουν μαύρους κύκλους και πρησμένες σακούλες κάτω από τα μάτια. Η κατανάλωση ζεστού νερού βοηθά στην αποκατάσταση των κυττάρων του δέρματος που έχουν καταστραφεί από τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες και κάνει το δέρμα να φαίνεται πιο λείο και παχύ.
3. Κρατά τον κνησμό του τριχωτού της κεφαλής μακριά
Το ζεστό νερό διατηρεί το τριχωτό της κεφαλής ενυδατωμένο, πράγμα που σημαίνει ότι είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουμε πιτυρίδα. Όταν το δέρμα στο τριχωτό της κεφαλής είναι υγιές και ενυδατωμένο, διατηρεί τα μαλλιά λαμπερά και απαλά. Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, το νερό ενεργοποιεί τις νευρικές απολήξεις στις ρίζες των μαλλιών, γεγονός που προάγει την ανάπτυξη νέων μαλλιών.
4. Φωτίζει το δέρμα
Η τακτική κατανάλωση ζεστού νερού βοηθά το σώμα να διασπάσει τις εναποθέσεις λίπους, χαλαρώνει τους μύες και ενισχύει τη ροή του αίματος. Η αυξημένη κυκλοφορία του αίματος αναζωογονεί τα κύτταρα του δέρματος και τα θρέφει. Παρέχει οξυγόνο στα λειτουργικά κύτταρα του δέρματος και εξαλείφει τα άχρηστα υπολείμματα από προϊόντα, αναζωογονώντας και ανανεώνοντας το δέρμα.
5. Σε βοηθά να αξιοποιήσεις στο έπακρο τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας
Η κατανάλωση ζεστού νερού είναι ο ευκολότερος τρόπος για να ενεργοποιηθεί ο μεταβολισμός, ο οποίος με τη σειρά του θα βοηθήσει το δέρμα να επωφεληθεί από όλες τις κρέμες και τις ενυδατικές που εφαρμόζουμε. Επειδή τα προβλήματα του εντέρου δεν μας επιτρέπουν να λαμβάνουμε αρκετές βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά από τα τρόφιμα, μπορεί να εμποδίσει το δέρμα μας να δείχνει υγιές και να επιδεινώσει τις υπάρχουσες δερματικές παθήσεις. Πίνοντας ένα ποτήρι ζεστό νερό θα κρατήσει το έντερό μας χαρούμενο και θα βοηθήσει το δέρμα μας να πάρει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να παραμείνει νεότερο για περισσότερο.
6. Ενυδατώνει το δέρμα
Ανεξάρτητα από το πόσο ακριβή είναι η ενυδατική μας κρέμα, δεν μπορεί ποτέ να κρατήσει το δέρμα χωρίς ρυτίδες εάν δεν πίνουμε αρκετό νερό. Κάτι τόσο απλό όπως το να πίνουμε ζεστό νερό καθημερινά μπορεί να μας βοηθήσει να εξομαλύνουμε τον τόνο του δέρματός μας, να μειώσουμε το πρήξιμο και να συσφίξουμε το δέρμα μας.
7. Προστατεύει το δέρμα από μολύνσεις
Το να πίνουμε ένα ποτήρι ζεστό νερό προστατεύει τα νεφρά μας και βοηθά στην καταπολέμηση της φλεγμονής. Όταν τα όργανά μας είναι υγιή, το δέρμα μας είναι λιγότερο ευάλωτο σε λοιμώξεις. Για καλύτερα αποτελέσματα, μπορούμε να προσθέσουμε μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού.

 
ΔΕΙΤΕ:  Ομιλία για την ψυχική υγεία στο Λυγουριό

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!