ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Τι ψάχνει ο Σεΐχης του Άμπου Ντάμπι στο Πόρτο Χέλι

Η οικογενειακή του περιουσία εκτιμάται ότι έχει καθαρή αξία μεγαλύτερη των 150 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο ίδιος ορίστηκε προ δύο μηνών διαχειριστής κεφαλαίων 790 δισ. του κρατικού wealth fund των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
Ωστόσο, ο Σεΐχης του Άμπου Ντάμπι, Τahnoon bin Zayed Al Nahyan, έχει αποφασίσει να επενδύσει στον ελληνικό τουρισμό, κατασκευάζοντας ένα σύγχρονο και πολυτελές συγκρότημα μικτής τουριστικής εκμετάλλευσης στην Αργολίδα και συγκεκριμένα, στην περιοχή της Πετροθάλασσας.
Το έργο με προϋπολογισμό 203 εκατομμυρίων ευρώ ανασταίνει την περιοχή στην οποία μεσουρανούσε το Ermioni Club. Το νέο θέρετρο θα περιλαμβάνει ένα πεντάστερο ξενοδοχείο 100 δωματίων και 15 τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες προς πώληση ή εκμετάλλευση και θα αναπτυχθεί σε ακίνητο έκτασης 234,7 στρεμμάτων, στην παραλία των Αγίων Αναργύρων, 2,7 χιλιόμετρα ανατολικά της Πετροθάλασσας, 8 χιλιόμετρα νότια της πόλης της Ερμιόνης και 9,5 χιλιόμετρα ανατολικά από το Πόρτο Χέλι.
Πάντως, δεν είναι μόνο η Αργολίδα που προσέλκυσε το ενδιαφέρον των Αράβων. Από την ατζέντα τους δε θα μπορούσε να λείπει η Μύκονος. Η οικογένεια Al Nahyan εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο του Nammos, έπειτα από συμφωνία με τη Monterock International και τον επιχειρηματία Πέτρο Στάθη. Μέσω ανακοίνωσης στο Χρηματιστήριο του Άμπου Ντάμπι, η Alpha Dhabi, θυγατρική της International Holding Company έκανε γνωστή την απόκτηση συμμετοχής στον όμιλο του Nammos, χωρίς, ωστόσο, να αποκαλύψει το ποσοστό που περιήλθε στην κατοχή της, ούτε το τίμημα της εξαγοράς. Στην Ελλάδα έγινε γνωστός από την απόκτηση εμβληματικού ακινήτου 2.900 τ.μ. στη συμβολή της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και της Μακρυγιάννη, το οποίο ανήκε στον «Μίδα της Σοφοκλέους», Γιάννη Τζιβέλη.
Δεινός αθλητής των πολεμικών τεχνών, ειδικά του βραζιλιάνικου jiu-jitsu και σκακιστής, ο Σεΐχης Tahnoun bin Zayed Al Nahyan φέρεται να ενδιαφέρεται να επενδύσει και σε ενεργειακές μονάδες στη Φλώρινα, ενώ ιδιωτικά δραστηριοποιείται ήδη στον κλάδο του ελαιολάδου, έχοντας αγοράσει μονάδα τυποποίησεις και εκτάσεις ελαιοκαλλιεργειών σε Πελοπόννησο, Κρήτη και Στερεά Ελλάδα.
Η μεγάλη επένδυση στην Αργολίδα
Σύμφωνα με το φάκελο της επένδυσης, το προτεινόμενο έργο συνάδει με τις γενικές κατευθύνσεις του καθώς βρίσκεται σε Ζώνη με Δυνατότητα Τουριστικής Ανάπτυξης. Επιπλέον το έργο βρίσκεται εκτός προστατευόμενων περιοχών (Natura 2000 ή Καταφύγιο Άγριας Ζωής, Εθνικό Πάρκο κλπ) και εκτός δασικών ή αναδασωτέων εκτάσεων, διατηρητέων μνημείων της φύσης και αισθητικών δασών, κηρυγμένων διατηρητέων μνημείων, οριοθετημένων αρχαιολογικών ζωνών, εθνικών δρυμών και υγροτόπων διεθνούς σημασίας.
Η επένδυση πήρε το πράσινο φως από τη Διϋπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων, αφού είχε καταθέσει αίτηση υπαγωγής στο καθεστώς των στρατηγικών επενδύσεων, μέσω του Enterprise Greece, τον αρμόδιο φορέα του υπουργείου Εξωτερικών.
Το fund με υπό διαχείριση κεφάλαια αξίας 56 δισ.
Φορέας της επένδυσης στην Ελλάδα είναι η Scarlet Beach A.E., επενδυτικό όχημα της International Holding Company, που ελέγχεται από τη βασιλική οικογένεια του Εμιράτου, μία από τις πλούσιες της χώρας. Η IHC διαθέτει 400 θυγατρικές σε 5 ηπείρους, μεταξύ των οποίων και εισηγμένες και διαχειρίζεται το χαρτοφυλάκιο επενδύσεων, εκτός των πετρελαιοειδών,δηλαδή σε τομείς όπως το real estate, η αγροδιατροφή, η υγεία, τα τρόφιμα, οι επιχειρήσεις κοινής ωφελείας, η βιομηχανία, η τεχνολογία & οι τηλεπικοινωνίες, καθώς και το εμπόριο. Το 2022 είχε έσοδα 12,6 δισ. ευρώ (50,9 δισ. ντιρχάμ), πετυχαίνοντας αύξηση περίπου 80%. Στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς διαχειριζόταν ήδη assets 56,5 δισεκατομμυρίων ευρώ (228 δισ. ντιρχάμ), είχε EBITDA 7,8 δισ. ευρώ (31,4 δισ. ντιρχάμ) και καθαρά κέρδη 8 δισεκατομμυρίων ευρώ (32,6 δισ. ντιρχάμ).
Ο κλάδος των ακινήτων αποτέλεσε, εξάλλου, όχημα για την ανάπτυξη της IHC, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της. Το fund αύξησε τις θυγατρικές του από 302 το 2021 σε 482 πέρσι και δημιούργησε 41 joint ventures. Πρόσφατα ανακοίνωσε τη δημιουργία κοινοπραξίας με την ADQ, έτερο κρατικό επενδυτικό ταμείο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (που έχει επενδύσει στην ελληνική Blueground).
Πηγή

.

→  Είμαστε εδώ για να μην σε πιάνουν αδιάβαστο!
→  Ακολούθησέ μας στο Facebook και στο Google News για να μάθεις πρώτος αυτά που «παίζουν» στην Αργολίδα.
→  Oι ειδήσεις και τα νέα από Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο και Ερμιονίδα, με ένα κλικ στο Argolida Planet.
ΔΕΙΤΕ:  Συναντήθηκαν στο Ναύπλιο και διδάχτηκαν την τεχνική του ξίφους (Photos)

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!