ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Το ήξερες; Αυτός είναι ο λόγος που ξυπνάμε πριν χτυπήσει το ξυπνητήρι

Επιστήμονες δίνουν απαντήσεις στο «μυστήριο» που βασανίζει πολύ κόσμο και έχει να κάνει με το πρωϊνό ξύπνημα.

Αν αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί ξυπνάτε συχνά λίγο πριν χτυπήσει το «ενοχλητικό» ξυπνητήρι, σας έχουμε νέα. Αποδεικνύεται ότι υπάρχει ένας πραγματικός επιστημονικός λόγος πίσω από αυτό.
Αρχικά, το σώμα σας ελέγχεται από μια μπάλα νεύρων που είναι γνωστή ως υπερκειμενικός πυρήνας, ο οποίος βρίσκεται στη μέση του εγκεφάλου.
Τα νεύρα παίζουν ζωτικό ρόλο καθώς ελέγχουν την αρτηριακή σας πίεση, τη θερμοκρασία του σώματός σας και το πιο σημαντικό για την εξιχνίαση αυτού του επιστημονικού μυστηρίου, την αίσθηση του χρόνου.
Το «ρολόι» του σώματός σας ανταποκρίνεται σε μια ρουτίνα και γίνεται πιο αποτελεσματικό όταν πηγαίνετε για ύπνο την ίδια ώρα κάθε βράδυ και ξυπνάτε την ίδια ώρα κάθε πρωί. Σε όλη αυτή τη διαδικασία υπάρχει και μια πρωτεΐνη που ονομάζεται PER και θεωρείται πολύ σημαντική, επειδή ρυθμίζει τον κύκλο ύπνου-αφύπνισης.
Οι επιστήμονες λένε ότι αν τηρείτε ένα σταθερό πρόγραμμα ύπνου, το σώμα σας θα μάθει να προσαρμόζεται και να αυξάνει τα επίπεδα της PER λίγο πριν χτυπήσει το ξυπνητήρι σας.
Όταν δεν έχετε ξυπνήσει πριν από το ξυπνητήρι, μπορεί να είναι ένα μικρό σοκ, και ως εκ τούτου μπορεί να προκαλέσει στρες στο σώμα σας. Για να το αποφύγετε αυτό, το σώμα σας παράγει PER νωρίτερα μέσα στη νύχτα – και αυτός είναι ο λόγος που ξυπνάτε λίγα λεπτά πριν χτυπήσει το ξυπνητήρι.

Πηγή

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!