ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Το μέτρο που παίρνει η κυβέρνηση μετά την τρομακτική αύξηση κρουσμάτων

Οι ειδικοί είναι προβληματισμένοι για το αν πρέπει να παρθούν νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού

Η καλοκαιρινή περίοδος έφερε και μεγάλη κινητικότητα με αποτέλεσμα να αυξηθεί ραγδαία ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού.
Οι ειδικοί είναι προβληματισμένοι για το αν πρέπει να παρθούν νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού. Πάντως, μπορεί κάποιοι ειδικοί να υποστηρίζουν ότι η μάσκα θα έπρεπε να επιστρέψει στους χώρους που επικρατεί συνωστισμός, ωστόσο φαίνεται πως για την ώρα δεν θα ληφθούν μέτρα κατά του κορωνοϊού. «Πρώτα από όλα περιμέναμε ότι θα υπήρχε και αύξηση του κορονοϊού λόγω της κινητικότητας, συνολικά στην Ευρώπη. Ήταν κάτι το αναμενόμενο. Το θέμα είναι κατά πόσο αυτή η αύξηση των κρουσμάτων επηρεάζει το εθνικό σύστημα υγείας», ανέφερε τη Δευτέρα ο Θάνος Πλεύρης.
Όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, υπάρχει άνοδος στις απλές νοσηλείες. Συνεχώς βλέπουμε ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια αύξηση στις απλές κλίνες που μας κάνει να βλέπουμε τα μοντέλα μας πως μπορεί να πιεστούν οι απλές κλίνες, δεν θα πιεστεί το σύστημα ακόμα και στις απλές κλίνες.
Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, θα υπάρξουν και κάποιες βαρύτερες νοσηλείες, αλλά αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι το κύμα και με τα δεδομένα που έχουμε και από τις άλλες χώρες που πέρασαν το έκτο κύμα θα είναι ένα τέτοιο κύμα που δεν θα πιεστεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Και υπ΄ αυτή την έννοια δεν θα χρειαστεί να παρθούν μέτρα.
«Εάν υπάρξει πίεση στο σύστημα, που πιθανολογούμε ότι τέτοια πίεση θα υπάρξει τους φθινοπωρινούς μήνες, προφανέστατα θα εξετάσουμε με έναν ήπιο τρόπο εαν χρειαστεί να παρθούν και κάποια μέτρα, αλλά η λογική από εδώ και πέρα είναι, να πηγαίνουμε σε στοχευμένες ομάδες, στοχευμένα μέτρα και όχι σε οριζόντιες λογικές», ανέφερε.
Αν συνεχίσει η αύξηση των κρουσμάτων και αρχίσει η πίεση στο ΕΣΥ, αναμένεται να επιστρέψει πρώτο το μέτρο που καταργήθηκε τελευταίο. Πρόκειται για τη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους. Και αυτό δεν αποκλείεται να γίνει πολύ πιο σύντομα απ’ ότι πιστεύουμε.

Πηγή

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!