ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Το τρικ για να εξαφανίσεις τα άλατα από τον βραστήρα σε μηδέν χρόνο


Ο βραστήρας είναι μια συσκευή η οποία σε πολλά σπιτικά είναι τόσο χρήσιμη, ταυτόχρονα όμως είναι μια από τις συσκευές που μαζεύει τα περισσότερα άλατα.
Όπως όλες οι συσκευές, ακόμη και ο βραστήρας χρειάζεται μια απλή συντήρηση, ένα καθάρισμα δηλαδή για να αποφευχθεί η συσσώρευση αλάτων στο εσωτερικό του. Πώς θα γίνει αυτό;
Ο καλύτερος τρόπος είναι ο φυσικός και με αυτό εννοούμε τα φυσικά προϊόντα και όχι τα χημικά. Στα ντουλάπια της κουζίνας υπάρχουν υλικά που μπορούν να μας βοηθήσουν στο καθάρισμα και μάλιστα, μπορούν να κάνουν θαύματα.
Ο χυμός λεμονιού εκτός από τις καθαριστικές του ιδιότητες θα αρωματίσει ευχάριστα το σπίτι επομένως, αξίζει σίγουρα μια προσπάθεια.
Για να εξαλείψετε εύκολα τη συσσώρευση αλάτων που υπάρχουν μέσα στο βραστήρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χυμό λεμονιού. Για ένα απλό καθάρισμα, απλά γεμίστε τον βραστήρα με νερό, προσθέστε τρεις κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού και αφήστε το να βράσει. Μόλις τελειώσει ο βραστήρας, αφήστε το διάλυμα να δράσει για περίπου μία ώρα και αφού το αδειάσετε καθαρίστε το εσωτερικό του με ένα μαλακό σφουγγάρι.
Πριν επαναχρησιμοποιήσετε τον βραστήρα σας, αφήστε να βράσει ξανά λίγο καθαρό νερό, ώστε να φύγει το άρωμα λεμονιού.
Ξύδι, νερό και μαγειρική σόδα
Όταν τα άλατα φαίνεται να είναι πιο ανθεκτικά από το αναμενόμενο, το νερό, το ξύδι και η σόδα μπορούν να κάνουν θαύματα. Σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο να γεμίσετε το βραστήρα με ένα διάλυμα που αποτελείται από 3/4 νερού και 1/4 ξύδι. Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας σόδα και αφήστε τον βραστήρα να λειτουργήσει. Για να διαλύσετε πλήρως τα άλατα, είναι προτιμότερο να αφήσετε το διάλυμα να δράσει για τρεις έως τέσσερις ώρες πριν καθαρίσετε τα εσωτερικά τοιχώματα με ένα σφουγγάρι πιάτων. Πριν επαναχρησιμοποιήσετε τον βραστήρα, γεμίστε με καθαρό νερό και αφήστε το να πάρει μια τελευταία βράση.

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!