Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FB!

Χειμώνας: Πώς να προστατεύσετε τα φυτά από κρύο και παγετό

Χειμώνας: Μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδος για τα φυτά είναι και ο χειμώνας όπου χρειάζονται ειδική φροντίδα προκειμένου να μπορέσετε να τα διατηρήσετε σε καλή κατάσταση.
Μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδος για τα φυτά είναι και ο χειμώνας όπου χρειάζονται ειδική φροντίδα προκειμένου να μπορέσετε να τα διατηρήσετε σε καλή κατάσταση.
Ποια φυτά έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο
Τα φυτά που παρουσιάζουν μεγαλύτερο κίνδυνο είναι τα λαχανικά, τα μικρά καλλωπιστικά φυτά και τα νεαρά καρποφόρα δέντρα. Επίσης, σημαντικά προβλήματα παρουσιάζονται σε φυτά που έχουμε σε γλάστρες ή φυτά που έχουν μεταφυτευτεί πρόσφατα και δεν διαθέτουν ισχυρό ριζικό σύστημα.
Πως να προστατεύσετε τα φυτά από κρύο και παγετό
Για τα φυτά που έχουμε σε γλάστρες, φροντίζουμε να τα μεταφέρουμε σε προφυλαγμένα μέρη στο μπαλκόνι όπου δε χτυπάει ο αέρας. Προτιμάμε σημεία με νότιο προσανατολισμό για να τα προστατεύσουμε από το κρύο, την παγωνιά και το χιόνι.
Την περίοδο του χειμώνα, μπορούμε να σκεπάσουμε τα καλλωπιστικά φυτά ή νεαρά καρποφόρα δέντρα που είναι φυτεμένα σε γλάστρα με ειδικά αντιανεμικά δίχτυα και αντιπαγετικά υφάσματα που προμηθευόμαστε από εξειδικευμένα γεωπονικά καταστήματα.
Αυτή την περίοδο, αποφεύγουμε να βάζουμε λίπασμα στα καλλωπιστικά φυτά του κήπου μας και ιδιαίτερα λιπάσματα αζώτου. Επίσης, αποφεύγουμε να τα κλαδεύουμε και να αφαιρούμε τα λουλούδια τους πριν τον παγετό για να μην ενθαρρύνουμε την έναρξη νέας βλάστησης μέσα στο χειμώνα.
Ενσωματώνουμε έγκαιρα κοπριά γύρω από τις ρίζες των φυτών εν όψει του παγετού για να αυξήσουμε τη θερμοκρασία του εδάφους και να εξασφαλίσουμε ομαλή λειτουργία του ριζικού συστήματος.
Ψεκάζουμε τα φυτά με βιολογικό εκχύλισμα φυκιών ή με βιολογικό μίγμα ιχνοστοιχείων και αμινοξέων πριν από την κακοκαιρία για να τα τονώσουμε πριν πέσει η παγωνιά, το χιόνι και το χαλάζι.
Κατά την περίοδο του παγετού, μπορούμε να ποτίζουμε τα φυτά μας και τα καρποφόρα δέντρα με σύστημα υδρονέφωσης και με εκτοξευτήρες για να διαχέεται υγρασία στην ατμόσφαιρα και να μην παγώνουν τα φυτά. Αυτή η μέθοδος, καλό είναι να εφαρμόζεται σε ελαφριά εδάφη που εξασφαλίζουν καλή αποστράγγιση και αποφεύγουμε την υπερβολική υγρασία στο έδαφος.
Αν είμαστε σε βόρειες περιοχές της χώρας ή σε ορεινές περιοχές, επιλέγουμε φυτά που είναι ανθεκτικά στο κρύο και φυτά κατάλληλα για υψόμετρο.

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!