ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Χρησιμοποιείς dating apps; 4 συμβουλές αν ψάχνεις για σχέση

Για να μη χάνεις χρόνο με περιπτώσεις που δε σε ενδιαφέρουν

Έρευνα του Pew Research που διεξήχθη το 2019 έδειξε ότι το 29% των Αμερικανών ηλικίας 18-29 ετών χρησιμοποιεί ή έχει χρησιμοποιήσει κάποιο dating app ή site. Αυτό σημαίνει ότι οι μισοί άνθρωποι έχουν στραφεί σε κάποια στιγμή της ζωής τους σε διαδικτυακές γνωριμίες και αυτό δεν είναι παράλογο, αφού ο κόσμος βρίσκεται όλη την ώρα στο κινητό του. Είναι πολύ εύκολο να φλερτάρεις με ένα μήνυμα στα social media, τόσο που πολλές φορές αυτή η διαδικτυακή αναζήτηση έχει αντικαταστήσει τη γνωριμία με φυσική παρουσία.
Τα dating apps, ωστόσο, χρησιμοποιούνται τόσο από ανθρώπους που ψάχνουν σχέση όσο και από εκείνους που αναζητούν κάτι πιο εφήμερο. Και το ερώτημα είναι το εξής: Πώς θα καταφέρεις να προσελκύσεις ακριβώς τους τύπους ανθρώπων που θες σε περίπτωση είσαι της σχέσης;
Να είσαι σαφής για το τι ψάχνεις
Όταν μιλάς με κάποιον σε ένα dating app, πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι δεν τον ξέρεις και δε σε ξέρει. Οπότε, δεν μπορεί ο ένας να γνωρίζει τις προθέσεις του άλλου αν δεν υπάρχει διαφάνεια. Συμπλήρωσε, λοιπόν, το προφίλ σου με βάση τον άνθρωπο που θέλεις να βρεις.
Να είσαι επιλεκτική με τα dating apps
Επιλεκτική πρέπει να είσαι γενικά όταν πρόκειται για ραντεβού για να μπορέσεις να βρεις τον σύντροφο που θες. Όταν μιλάμε για dating apps, πρέπει να δώσεις ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στην επιλεκτικότητα αρχίζοντας από το ίδιο το app. Η κάθε εφαρμογή έχει δώσει κάποια σημάδια σχετικά με το τι κοινό συγκεντρώνει και τι ψάχνουν οι περισσότεροι εκεί. Κάνε εγγραφή σε αυτήν που ανταποκρίνεται στον κόσμο με τον οποίο θέλεις να έρθεις σε επαφή.
Φτιάξε ξεκάθαρο bio
Το bio σου στο dating app είναι το πρώτο που θα δει ο υποψήφιος σύντροφός σου, οπότε αυτό πρέπει να περιγράφει με σαφήνεια τα βασικά στοιχεία του χαρακτήρα σου και αυτά που ψάχνεις στον άλλον. Το να γράψεις, για παράδειγμα, ότι είσαι υπέρ των σχέσεων είναι μία καλή περίπτωση. Ή ότι εκτιμάς τις οικογενειακές αξίες. Αν δεις ότι έτσι έχεις λιγότερα matches, καθόλου δεν πειράζει. Το θέμα δεν είναι να υπάρχουν πολλές επιλογές που δε σου κάνουν αλλά λίγες και ακριβώς όπως τις θες.
Να είσαι σαφής με το πρώτο μήνυμα
Πολλές φορές, ακόμα και με μία πρόταση μπορείς να καταλάβεις τι αποζητά κάποιος. Η αρχική ατάκα, λοιπόν, που θα σου στείλει ή που θα στείλεις παίζει πολύ μεγάλο ρόλο για τη συνέχεια, ειδικά όταν ξέρεις τι ψάχνεις και δε θες να χάσεις χρόνο με κάτι που ξέρεις ότι δεν ανταποκρίνεται στις επιθυμίες σου. Για παράδειγμα, αν το match σου ξεκινήσει με μία ατάκα που παραπέμπει σε κάτι αποκλειστικά σεξουαλικό κι εσύ δε θες, μπορείς να ξεκαθαρίσεις ότι δεν ενδιαφέρεσαι για κάτι τέτοιο και να πας παρακάτω.

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!