ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή – Θεατρικό εργαστήριο «Ένα βήμα μπροστά» στη Νέα Κίο

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΝΗΜΗΣ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ σας καλεί στο τρίμηνο θεατρικό εργαστήριο «Ένα βήμα μπροστά» και τη
Θεατρική παράσταση με τη μορφή περιπατητικής performance με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή .
Υπεύθυνη εργαστηρίου ΑΙΜΙΛΙΑ ΒΑΛΒΗ
Η παράσταση
Στη Νέα Κίο, στις γειτονιές που δημιουργήθηκαν και κατοικήθηκαν από πρόσφυγες της Μικρασίας, 100 χρόνια μετά την Μικρασιατική καταστροφή, οι προσωπικές αφηγήσεις ενσαρκώνουν την ιστορία. Το χτες και το σήμερα συνυφαίνονται θεατρικά γύρω από την πλατεία, το σχολείο, τις ασβεστωμένες αυλές και τα προσφυγικά σπίτια.
Οι κάτοικοι θα μετατραπούν σε πρωταγωνιστές μιας αφήγησης, με σκοπό να αναβιώσουν την Ιστορία με έναν μοναδικό αυθόρμητο τρόπο και να επανανοηματοδοτήσουν το χώρο, ενώ οι θεατές θα βιώσουν μια ξεχωριστή εμπειρία περπατώντας στα στενά, μπαίνοντας στα σπίτια και τις αυλές, μυρίζοντας τα λουλούδια, δοκιμάζοντας φαγητά, τραγουδώντας και χορεύοντας, στον ρυθμό και τον τρόπο ζωής της ιδιαίτερης αυτής συνοικίας.
Η παράσταση θα προσκαλέσει τον θεατή να περπατήσει τον τόπο και να ανακαλύψει τους πρωταγωνιστές της πραγματικής ζωής και της ιστορίας, όπου το χθές έχει μετατραπεί σε σήμερα.
( Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί μετά το τέλος των εργαστηρίων).
Το εργαστήριο (Μάρτιος – Μάιος 2022)
Η δραματουργία της παράστασης θα προκύψει μέσα ένα τρίμηνο εργαστήριο υπό την καθοδήγηση της σκηνοθέτιδας(Α. Βάλβη)
Τα μέλη της ομάδας που θα δημιουργηθεί στο τρίμηνο εργαστήριο, θα περιηγηθούν στον οικοισμό, θα συνεργαστούν με τους τοπικούς συλλόγους, θα ερευνήσουν και θα δημιουργήσουν προσωπικές αφηγήσεις και δράσεις. Θα μοιραστούν ιστορίες, μνήμες και αντικείμενα, θα εκθέσουν ντοκουμέντα και φωτογραφίες, θα τραγουδήσουν, θα μαγειρέψουν, θα χορέψουν, θα εκτεθούν και θα εκθέσουν και όλα αυτά μέσα από τη θεατρική πράξη.
Η ομάδα θα συσπειρωθεί για να δημιουργήσει μια παράσταση σε συνεργασία με τους κατοίκους και τους συλλόγους της Νέας Κίου, σε επιλεγμένα μέρη που θα προκύψουν μέσα από τις πρόβες.
Για την τελική επιμέλεια και σύνθεση, τόσο της δραματουργίας, όσο και της παράστασης, είναι υπεύθυνη η σκηνοθέτης.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Το σεμινάριο- εργαστήριο είναι δωρεάν.
Εικόνα ανάρτησης: Η Κίος της Προποντίδας το 1861

 

ΔΕΙΤΕ:  Τους έπιασαν στο Άργος με τον «μπάφο» στο χέρι!

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!