ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

“200 Χρόνια Πνεύμα Γαλάζιο και Λευκό”: Έκθεση μαρμαρογλυπτικής στο Ναύπλιο

Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ και το Πολιτιστικό Σωματείο «Κέντρο Μαρμαρογλυπτικής Τέχνης» στο πλαίσιο εορτασμού των 200 χρόνων από την Παλιγγενεσία του ελληνικού έθνους με βασικό άξονα την αφύπνιση της συνείδησης και του σεβασμού στην ιστορία των Ελλήνων, θα πραγματοποιήσουν έκθεση μαρμαρογλυπτικής με τίτλο: “1821 -2021: Μεσολόγγι Ιερά Πόλις: 200 Χρόνια Πνεύμα Γαλάζιο και Λευκό”, στις ισόγειες αίθουσες του Βουλευτικού από τις 8 Δεκεμβρίου 2021 έως και 15 Δεκεμβρίου 2021.
Μέσα από τις μνήμες των ιστορικών γεγονότων, αλλά και τις προσωπικές εμπειρίες των καλλιτεχνών αναφορικά με το σπινθηροβόλο ελληνικό πνεύμα στη διαχρονική του πορεία, οι καλλιτέχνες διαχειρίζονται το θέμα με την αισθητική του χρώματος και της μορφής.
Εκφράζοντας αρμονικά την Επανάσταση, τις μάχες, τη βία, τη λύτρωση, την λευτεριά, τη χαρά και τον πόνο, μέσω του καλλιτεχνικού έργου, συγκροτείται μια εκδήλωση που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους που διακατέχονται από το αίσθημα της αγάπης για την πατρίδα, αλλά και την τέχνη.
Η έκθεση έχει στόχο την δημιουργία μιας θετικής δυναμικής μέσα στη κοινωνία, επισημαίνοντας την υπέρβαση των ανθρώπων του τότε, οι οποίοι μέσω του αγώνα τους αναγέννησαν την Ελλάδα.
Σημαντικός πυλώνας της έκθεσης είναι η ανάδειξη του ρόλου της γυναίκας κατά την Επανάσταση.

#Εκλογές 2023

Μπήκαμε και επίσημα στην προεκλογική περίοδο!
Αν είστε και εσείς υποψήφιος/α στην Αργολίδα, επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 6948083131.
Πάνω από 100.000 αναγνώστες, κάθε μήνα, διαβάζουν Argolida Planet.
Ευκαιρία να σας μάθουν όλοι!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Αυτά που... παίζουν!

#Διαβάστε σήμερα!

Ρίξε και εδω μια ματιά!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!