ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

3 πράγματα που θα ήθελες να ξέρεις πριν μπεις στο αεροπλάνο

Ακόμη κι αν έχεις ταξιδέψει πολλές φορές με αεροπλάνο, κάποια τεχνικά θέματα, ζητήματα ασφαλείας και κανόνες σίγουρα σου διαφεύγουν.

Είναι από αυτά που θα ήθελες να σου έχει πει η αεροσυνοδός πριν μπεις μέσα στο αεροπλάνο.
Το νερό δεν είναι ακριβώς όπως το φαντάζεστε
Μια πρώην αεροσυνοδός, ρωτήθηκε για το ποιο ήταν το πιο παράξενο πράγμα που είχε σε πτήση. Απάντησε το ότι είδε κάποιον επιβάτη να φτιάχνει σούπα χρησιμοποιώντας το νερό του αεροπλάνου. «Παιδιά, οι σωλήνες σε αυτό το αεροπλάνο (και σε αρκετά άλλα) δεν έχουν καθαριστεί ποτέ. Ποτέ!», είπε. «Οι αεροσυνοδοί δεν πίνουμε νερό στο αεροπλάνο. Δεν θα πιούμε ούτε καφέ, δεν θα πιούμε ούτε τσάι», λέει στο Business Insider μια άλλη αεροσυνοδός. Ο λόγος είναι βέβαια τα βακτήρια.
Μπορεί να χρειαστεί να κάτσετε δίπλα σε ένα νεκρό
Και τι γίνεται εάν κάποιος πεθάνει εν ώρα πτήσης; Όπως φαίνεται δεν υπάρχουν σαφείς κανόνες για το τι κάνεις και εξετάζεται η στάση που θα κρατήσει το πλήρωμα αν περίπτωση. Το πιο πιθανό είναι να παραμείνει στην θέση του. Η Quartz, η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών, συμβουλεύει το πλήρωμα να μεταφέρει τον θανόντα σε ένα κάθισμα όπου δεν υπάρχουν πολλοί επιβάτες δίπλα. Ή εάν αυτό δεν είναι δυνατό, να μεταφερθεί στην πρώτη θέση. Εάν ωστόσο ο θανών δεν μπορεί να μεταφερθεί, τότε θα πρέπει να μείνει στη θέση του. Επίσημα πάντως δεν θεωρείται νεκρός αφού δεν μπορεί το πλήρωμα να τον ανακηρύξει. Αυτό γίνεται από γιατρό στο έδαφος.
Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει μια ανατάραξη
Ακόμη κι αν ο πιλότος σας πει ότι θα έχετε μια ήρεμη πτήση στο αεροπλάνο, πάντα αναφέρει ότι θα πρέπει να έχετε τη ζώνη δεμένη λόγω απρόβλεπτων αναταράξεων. Και το εννοεί. «Οι πιλότοι μπορούν να αποφύγουν μια προβλεπόμενη ή αναφερθείσα ανατάραξη, αλλά αυτό για κανένα λόγο δεν εγγυάται μια ομαλή πτήση. Η ατμόσφαιρα αλλάζει συνεχώς, παράγοντας αναταράξεις σχεδόν ακαριαία. Γι’ αυτό πρέπει να έχετε πάντα δεμένη τη ζώνη σας όταν κάθεστε» έχει δηλώσει σε συνέντευξη ο πιλότος Chris Manno.

#Εκλογές 2023

Μπήκαμε και επίσημα στην προεκλογική περίοδο!
Αν είστε και εσείς υποψήφιος/α στην Αργολίδα, επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 6948083131.
Πάνω από 100.000 αναγνώστες, κάθε μήνα, διαβάζουν Argolida Planet.
Ευκαιρία να σας μάθουν όλοι!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Αυτά που... παίζουν!

#Διαβάστε σήμερα!

Ρίξε και εδω μια ματιά!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!