ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

36 ηλεκτρικά ποδήλατα και 2 για ΑμεΑ στον Δήμο Ναυπλιέων

Εγκρίθηκε χρηματοδότηση

Στο Δήμο Ναυπλιέων εγκρίθηκε χρηματοδότηση συνολικού προϋπολογισμού 318.000,00€, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» για την προμήθεια 36 κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων πόλης καθώς και 2 ηλεκτρικών ποδηλάτων ΑμεΑ.
Ο Δήμος Ναυπλιέων απόλυτα προσαρμοσμένος στα νέα δεδομένα για έναν πράσινο δήμο κάνει ένα ακόμα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της μικροκινητικότητας, μέσω της δωρεάν χρήσης ηλεκτρικών ποδηλάτων.
Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σύστημα μίσθωσης κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων που θα διατίθενται σε συγκεκριμένα σημεία – σταθμούς εντός πόλης, με ειδική εφαρμογή (application), την οποία οι πολίτες θα «κατεβάζουν» από το κινητό τους, είτε με ειδική κάρτα.
Στις υποστηρικτικές λειτουργίες έχει προβλεφθεί η δυνατότητα αυτόματης φόρτισης όσο τα ποδήλατα είναι κλειδωμένα, τερματικά μίσθωσης καθώς και ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης και παρακολούθησης της λειτουργίας του συστήματος μίσθωσης.
Οι όποιες περαιτέρω λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν, όταν ολοκληρωθούν τα σχετικά με τον διαγωνισμό.
Στην εποχή όπου η πράσινη ανάπτυξη, η αειφορία, η προστασία του περιβάλλοντος είναι το μεγάλο ζητούμενο, ο Δήμος Ναυπλιέων δηλώνει παρών. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η νέα του πρωτοβουλία για ήπια μέσα κυκλοφορίας.
Ο Δήμος επιδιώκει καλύτερες, βιώσιμες και ασφαλέστερες μετακινήσεις για όλους και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσει με παρόμοιες δράσεις στο μέλλον.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Τα 'μαθες τα νέα;

Ρίξε και εδω μια ματιά!

Ανέβηκαν πρόσφατα...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;