ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Μην ξαναπετάξετε τις φλούδες πατάτας. Δείτε γιατί!

H πατάτα είναι ένα λαχανικό που μαγειρεύουμε με ποικίλους τρόπους.

Είναι πλούσια σε κάλιο, μαγγάνιο, μαγνήσιο και βιταμίνη C, αυτό ωστόσο που ίσως δε γνωρίζατε είναι ότι η φλούδα της είναι ακόμα πιο θρεπτική από ότι το ίδιο το λαχανικό.
Κι όμως, η φλούδα της πατάτας έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σίδηρο, φώσφορο και μαγνήσιο, γεγονός που συνεπάγεται πληθώρα οφελών για τον οργανισμό και την επιδερμίδα.
Ας τα δούμε όμως αναλυτικά. Τι μπορείτε να κάνετε με τις φλούδες πατάτας;
Χρησιμοποιήστε τις απευθείας πάνω στην επιδερμίδα του προσώπου
Η φλούδα πατάτας κάνει το δέρμα πιο λαμπερό, μειώνει τα σημάδια του χρόνου και τις πανάδες. Κάντε απαλό μασάζ με τις φλούδες πατάτας στα σημεία του προσώπου που εντοπίζετε το μεγαλύτερο πρόβλημα, αφήστε τις να δράσουν για 15 -20 λεπτά και στη συνέχεια ξεβγάλετε με νερό.
Κάντε τα μάτια σας να δείχνουν ξεκούραστα
Για να εξαφανίσετε τους μαύρους κύκλους και το πρήξιμο στη περιοχή των ματιών, δοκιμάστε το εξής: βάλτε τις φλούδες πατάτας στο ψυγείο για 20 λεπτά. Έπειτα, τοποθετήστε τις πάνω στα μάτια μέχρι να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου.
Καταπολεμήστε την οστεοπόρωση
Οι φλούδες πατάτας περιέχουν σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο και πολλά ακόμα μέταλλα που είναι απαραίτητα για την υγεία των οστών. Σύμφωνα με έρευνες, η κατανάλωση φλούδας πατάτας μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της οστικής πυκνότητας και θα μπορούσε επίσης να μειώσει τον κίνδυνο οστεοπόρωσης στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση.
Αντιμετωπίστε την καταρροή
Στην Ανατολική Ευρώπη συνηθίζουν να αντιμετωπίζουν τα κρυολογήματα και την καταρροή εισπνέοντας τον ατμό απ’ το νερό μέσα στο οποίο βράζουν οι φλούδες πατάτας. Πέντε με δέκα λεπτά αρκούν για να ανακουφιστείτε και να νιώσετε καλύτερα

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!