ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

4η δόση: Τότε θα εμβολιαστούν ξανά όσοι ολοκλήρωσαν και την τρίτη

Η αλλαγή που δείχνει ένα μέλλον πιο σταθερό

Η επικράτηση της Όμικρον, της πιο μεταδοτικής από όλες τις παραλλαγές του κορωνοϊού της πανδημίας, στο μεγαλύτερο πλέον ποσοστό των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον covid-19, είχε δημιουργήσει και μία διαφορετική πεποίθηση και αίσθηση τόσο στους πολίτες όσο και στις ερευνητικές ομάδες των χωρών για το πότε θα πρέπει να γίνονται τα επαναληπτικά εμβόλια ώστε να ελεγχθεί η παραλλαγή.
Οι έρευνες που έδειχναν ότι μετά την τρίτη δόση τα αντισώματα στον ιό υποχωρούν οπότε θα έπρεπε να γίνονται αναμνηστικές δόσεις κάθε τρίμηνο αποδείχτηκαν βιαστικές. Αυτό τουλάχιστον έδειξε έμπρακτα η περίπτωση του Ισραήλ.
Η χώρα είχε προγραμματίσει μαζικούς εμβολιασμούς μετά το πέρας του τριμήνου από την τρίτη δόση εμβολίου. Οι εμβολιασμοί όμως αυτοί ακυρώθηκαν ύστερα από τις μελέτες που έδειχναν ότι δεν άλλαζε κάτι σημαντικά μετά την αναμνηστική δόση εμβολίων, ενώ τα συμπτώματα της Όμικρον παρέμεναν ήπια, παρότι η ίδια παρέμενε πολύ μεταδοτική.
Αν δεν υπάρξει κάποιο νέο στέλεχος, με πιο βαριά συμπτώματα ή μεγαλύτερο ποσοστό νοσηλείας στα κρούσματά του, η θεωρία που επικρατεί είναι ότι σιγά σιγά ο κορωνοϊός γίνεται μία ασθένεια που θα χρειάζεται ένα εμβόλιο επαναληπτικό κάθε έτος, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τη γρίπη.
Μάλιστα βρισκόμαστε σε αναμονή του νέου εμβολίου, με τη Moderna να προηγείται όλων στην ανάπτυξή του, το οποίο θα καλύπτει και τη γρίπη αλλά και τον κορωνοϊό με μία δόση μόνο που θα γίνεται ετήσια. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τα νέα φάρμακα για τον ιό που θα έχουν οι πολίτες από τη νέα χρονιά δείχνουν αρκετά για να υπάρξει μία ανοσία και προστασία του γενικού πληθυσμού.

Πηγή

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Τα 'μαθες τα νέα;

Ρίξε και εδω μια ματιά!

Ανέβηκαν πρόσφατα...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;