ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

4 λάθη που όλοι κάνουμε όταν ξεπαγώνουμε κρέας

Όλοι αποθηκεύουμε τρόφιμα στην κατάψυξη.

Είτε κρέατα, είτε συσκευασμένα λαχανικά, είτε ακόμα και έτοιμα μαγειρεμένα φαγητά, που θέλουν απλώς να ξεπαγώσουν για να καταναλωθούν. Το ζήτημα όμως είναι ένα: ξεπαγώνουμε σωστά τα τρόφιμά μας; Ειδικά όταν βιαζόμαστε και θέλουμε να μαγειρέψουμε γρήγορα ένα προϊόν που βρισκόταν στην κατάψυξη; Ο μη ενδεδειγμένος τρόπος απόψυξης των προϊόντων μπορεί να αποβεί επικίνδυνος καθώς με τη διαφορά των θερμοκρασιών ενδέχεται να εισχωρήσουν βακτήρια.
Υπάρχουν 4 κλασικά λάθη που όλοι κάνουμε όταν ξεπαγώνουμε κρέατα, που ισχύει γενικώς και για τα υπόλοιπα τρόφιμα. Δείτε ποια είναι για να μην τα επαναλάβετε:
Ξεπαγώνουμε τις τροφές σε θερμοκρασία δωματίου
Αυτό είναι ένα λάθος που το κάνει πολύς κόσμος, να ξεπαγώνει τα τρόφιμα σε θερμοκρασία δωματίου. Η διαφορά θερμοκρασίας με την κατάψυξη είναι τεράστια και το προιόν δεν θα μπορέσει να αποψυχθεί ομαλά. Οι ειδικοί συστήνουν να βάλετε πρώτα στο ψυγείο τα τρόφιμα. Βέβαια, αυτό απαιτεί και να έχετε περισσότερο χρόνο στη διάθεσή σας καθώς θα ξεπαγώσουν με πιο αργό -αλλά και πιο σωστό- ρυθμό. Μην αμελήσετε να βάλετε το προιόν σε κάποιο σκεύος, ώστε να αποφύγετε να τρέξουν αίματα ή ζουμιά κατά την απόψυξή του, μολύνοντας τα γύρω προϊόντα.
Ζεστό νερό
Μια κοινή μέθοδος -που μπορεί να την έχουμε δει και από τις μανάδες μας ακόμα- είναι να προσπαθούμε να ξεπαγώσουμε τα κρεατικά ρίχνοντας πάνω τους ζεστό νερό. Αυτή η μέθοδος είναι ουσιαστικά απαγορευτική ειδικά για το κρέας και το κοτόπουλο καθώς ευνοεί την ανάπτυξη βακτηρίων. Ο μόνος τρόπος για να καταφέρουμε να ρίξουμε αποτελεσματικά νερό σε ένα παγωμένο τρόφιμο είναι να καλύπτεται από κάποια συσκευασία.
Στον φούρνο μικροκυμάτων
Όταν βάζουμε ένα κομμάτι κρέας στον φούρνο μικροκυμάτων για να το ξεπαγώσουμε, ρισκάρουμε να ψηθεί στο εξωτερικό του, μένοντας άψητο στο εσωτερικό του. Στη συνέχεια, θα είναι πολύ δύσκολο να το διαχειριστείτε στο μαγείρεμά του.
Ξαναβάζουμε στην κατάψυξη φαγητό που έχουμε ήδη ξεπαγώσει
Από τη στιγμή που έχει ξεπαγώσει το κρέας, δεν ξαναμπαίνει πάλι στην κατάψυξη, εάν αποφασίσουμε να μην το μαγειρέψουμε. Η μόνη λύση για να μπορέσουμε να το αξιοποιήσουμε είναι να το βάλουμε στο ψυγείο, όχι όμως για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Παράλληλα, αν περισσέψει φαγητό, δεν μπαίνει κατάψυξη για να συντηρηθεί.

#Εκλογές 2023

Μπήκαμε και επίσημα στην προεκλογική περίοδο!
Αν είστε και εσείς υποψήφιος/α στην Αργολίδα, επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 6948083131.
Πάνω από 100.000 αναγνώστες, κάθε μήνα, διαβάζουν Argolida Planet.
Ευκαιρία να σας μάθουν όλοι!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Αυτά που... παίζουν!

#Διαβάστε σήμερα!

Ρίξε και εδω μια ματιά!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!