ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

4+1 “χρυσοί” κανόνες για τη σωστή χρήση του κινητού στην παραλία

To καλοκαίρι είναι εδώ και πολύ πιθανό αυτή τη στιγμή να μας διαβάζεις από το αγαπημένο σου νησί.

Και φυσικά μας διαβάζεις απ’ το κινητό σου γιατί ελπίζουμε να μην έχει χρειαστεί να κουβαλήσεις λάπτοπ στις διακοπές! Τι κάνεις, όμως, όταν έρχεται η ώρα της παραλίας;

Το κινητό στην παραλία φυσικά και επιτρέπεται, απλά υπάρχουν κάποιοι κανόνες που δεν πρέπει να σπάσεις για να παραμείνει ασφαλής η συσκευή σου. Ωστόσο, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείχνεις και κατά τη φόρτιση του κινητού σου, δείτε εδώ πού δεν πρέπει να το φορτίζετε.

Θάλασσα και άμμος είναι εχθροί του κινητού σου γι’ αυτό θα σου πούμε αμέσως τι χρειάζεται να κάνεις για να το προστατεύσεις.

Κινητό στην παραλία: Οι κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις

  • Προφύλαξε το κινητό σου σωστά αγοράζοντας μια αδιάβροχη θήκη, για να το βάζεις μέσα και να μην περνάει νερό και άμμος.
  • Μην αφήνεις ποτέ τη συσκευή σου στον ήλιο γιατί θα ανεβάσει θερμοκρασία.
  • Εννοείται πως δεν πρέπει να έρθει σε επαφή το κινητό σου με την άμμο γιατί εάν μπουν κόκκοι άμμου στο ηχείο ή σε οποιαδήποτε άλλη υποδοχή… καλή τύχη! Παρεπιπτόντως, εάν σου τύχει και μπει άμμος, βρες έναν τρόπο να τη φυσήξεις κι όχι να την… ρουφήξεις, όπως θα σου έρθει πρώτα στο μυαλό να κάνεις!
  • Το θεωρούμε επίσης αδιανόητο να αγγίζεις το κινητό σου με βρεγμένα χέρια, ή ακόμα χειρότερα, με χέρια που έχουν πάνω τους νερό και άμμο. Το θαλασσινό νερό μπορεί να οξειδώσει επιφάνειες του κινητού σου.
    Και φυσικά… πρόσεξε μην το αφήνεις εκτεθειμένο και στο κλέψουν όσο εκεί απολαμβάνεις τα μακροβούτια σου!

Κι αν βραχεί… τι κάνω;

Οδηγός επιβίωσης εάν σου βραχεί το κινητό:

  • Σκούπισέ το όσο πιο καλά μπορείς το συντομότερο.
  • Βγάλε την μπαταρία, καθώς και ό,τι αξεσουάρ μπορεί να βγει, όπως θήκη, ακουστικά ή ό,τι άλλο είναι περιττό κι έχεις προσθέσει στο κινητό σου. Αν η μπαταρία, όμως, δεν είναι αφαιρούμενη απενεργοποίησε αμέσως το κινητό σου.
  • Αν η συσκευή αντί για νερό έπεσε σε άλλα υγρά όπως χυμό, αναψυκτικό κ.λπ., τα οποία θ’ αφήσουν υπολείμματα με αποτέλεσμα να «κολλάνε» όταν στεγνώσουν, ξέπλυνέ την με καθαρή αλκοόλη.
  • Τύλιξε το κινητό σου με χαρτί κουζίνας και σκούπισέ το καλά για να στεγνώσει όσο το δυνατόν περισσότερο σε όλα τα σημεία. Μην το βγάλεις στον ήλιο και μην το κάνεις με το πιστολάκι για να στεγνώσει σε καμία περίπτωση, θα κάνεις μεγαλύτερη ζημιά.
  • Βάλε το κινητό σου σ’ ένα σακουλάκι με ρύζι και κλείσε το αεροστεγώς. Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα εάν αυτό δουλεύει ή όχι, αλλά το σίγουρο είναι ότι το ρύζι θ’ απορροφήσει μερικά απ’ τα υγρά και ξέρεις ήδη ότι δεν θα το βλάψει. Άσε το κινητό στο σακουλάκι για τουλάχιστον 24 ώρες.
  • Αν η συσκευή σου δεν έχει φτιάξει ακόμα, άνοιξέ την προσεκτικά και καθάρισέ την. Εάν δεις ότι δεν μπορείς να το λύσεις μόνος σου το πρόβλημα, επισκέψου ένα ειδικό κατάσταση για να στο επισκευάσουν.

Πηγή: athensmagazine.gr

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!