ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

500.000€ από την Περιφέρεια για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της Πυροσβεστικής Ναυπλίου

Στην αποδοχή χρηματοδοτήσεων συνολικού ύψους 5.237.632 ευρώ προέβη μεταξύ άλλων κατά τη συνεδρίασή της Παρασκευής 12 Νοεμβρίου, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Συγκεκριμένα, οι εν λόγω χρηματοδοτήσεις που συζητήθηκαν εκτός ημερησίας διάταξης είναι, α) η πρώτη ύψους 737.632 ευρώ από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και προορίζεται για την αποκατάσταση καμένων εκτάσεων με την κατασκευή αντιδιαβρωτικών έργων στο δασικό σύμπλεγμα Θέλπουσας του Δήμου Γορτυνίας και β) η δεύτερη από το υπουργείο Εσωτερικών, συνολικού ύψους 4.500.000 ευρώ, με σκοπό την αντιμετώπιση των καταστροφών που υπέστησαν περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου από τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού. Ειδικότερα, 3.260.000 ευρώ προορίζονται για καθαρισμούς και αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις και το υπόλοιπο του 1.240.000 ευρώ για αποκαταστάσεις υποδομών και καθαρισμούς ρεμάτων, στις πυρόπληκτες περιοχές.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ
Ως προς τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, η Οικονομική Επιτροπή στη σημερινή της συνεδρίαση ενέκρινε το πρακτικό δημοπρασίας του με προϋπολογισμό 500.000 ευρώ έργου επισκευής, συντήρησης και διαμόρφωσης των κτηριακών εγκαταστάσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου.
Επίσης, αποφάσισε την δημοπράτηση των έργων α) εκσυγχρονισμού και βελτιώσεων σε υποδομές της περιοχής Βέλου, με προϋπολογισμό 2.200.000 ευρώ και β) του αρδευτικού έργου Μελισσίου, με προϋπολογισμό 1.450.000 ευρώ,
Η Επιτροπή, εξ άλλου, ενέκρινε την διενέργεια ηλεκτρονικού, άνω των ορίων, ανοικτού διαγωνισμού, με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει τιμής, για την προμήθεια και εγκατάσταση υποδομών ενεργειακής αναβάθμισης στο Διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας, στην Σπάρτη, έργο προϋπολογισμού 291.400 ευρώ.
Ακόμα, προέβη στην επιλογή αναδόχου για το προϋπολογισμού 110.000 ευρώ έργο οριστικής αποκατάστασης της βατότητας σε σημεία καταπτώσεων στον δρόμο Μεγαλόπολη – Ισαρη, στην περιοχή του Ισαρη.
Στη σημερινή της συνεδρίαση, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε επίσης την σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Μητρόπολης Μεσσηνίας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης για το έργο αποκατάστασης του αρχοντικού Κορφιωτάκη, στην Καλαμάτα, όπου θα στεγαστεί το Κειμηλιαρχείο – Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης.
Τέλος η Επιτροπή κατακύρωσε την ηλεκτρονική δημοπρασία για το τμήμα Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι, στο πλαίσιο του έργου βελτίωσης της εθνικής οδού Κυπαρισσία – Φιλιατρά – Πύλος – Μεθώνη.
ΔΕΙΤΕ:  Μάκαρης για δηλώσεις Τσακλόγλου: «Σήμερα οι δικηγόροι και οι ντελιβεράδες, αύριο ποιοι;»

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!