ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

5000€ το μήνα: Το επάγγελμα του μέλλοντος που είναι το πιο επικερδές αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα

Ποιος κλάδος βρίσκεται στον πάτο της σχετικής έρευνας.

Είναι ένα φαινόμενο που ιδιαίτερα στην εποχή της πανδημίας και του κορωνοϊού έγινε ακόμα πιο έντονο και αφορά τις μεγάλες διαφορές στις αποδοχές ανά ώρα μεταξύ των διάφορων επαγγελματικών κλάδων που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά εργασίας. Σε μία εποχή μάλιστα που η ακρίβεια και η ενεργειακή κρίση είναι το μείζον ζήτημα για την επιβίωση η γνώση των επιπέδων στις αποδοχές του κάθε κλάδου είναι σημαντική.
Η σχετική έρευνα της ΕΛΣΤΑ για το κόστος εργασίας για το 2020 είναι ενδεικτική στο εύρος της διαφοράς ανάμεσα στους κλάδους με αυτών που βρίσκεται στην κορυφή να έχει διαφορά κόστους 15,8 ευρώ ανά ώρα εργασίας από αυτόν που βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο.
Το υψηλότερο μέσο ωριαίο κόστος μισθωτών, το οποίο βρίσκεται και σε μεγάλη απόσταση ακόμα και από το δεύτερο στη σχετική λίστα της έρευνας της ΕΛΣΤΑΤ, παρατηρείται στους κλάδους των Χρηματοπιστωτικών και Ασφαλιστικών Δραστηριοτήτων με 25,9 ευρώ. Το δεύτερο υψηλότερο στους κλάδους μεταφοράς και αποθήκευσης (18,3 ευρώ).
Πολύ χαμηλά στη λίστα για το μέσο ωριαίο κόστος μισθωτών βρίσκονται δύο κλάδοι που αφορούν τις δραστηριότητες υπηρεσιών παροχής καταλύματος και υπηρεσιών εστίασης (10,1 ευρώ) και τις διοικητικές και υποστηρικτικές δραστηριότητες (επίσης 10,1 ευρώ).

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;