ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

8 βασικά συναισθήματα για να ξεκινάς τη μέρα σου

Σταμάτα λίγο ό,τι κάνεις και σκέψου. Πώς ξεκινάς τη μέρα σου;

Μήπως με γκρίνια και απαισιόδοξα συναισθήματα. Μην το κάνεις αυτό στον εαυτό σου. Να θυμάσαι ότι κάθε μέρα που ξεκινά αποτελεί για όλους μια πρόκληση. Οι περισσότεροι έχουμε τη πρόθεση να παραμείνουμε αισιόδοξοι και θετικοί για τη νέα μέρα όμως την ίδια στιγμή η καθημερινότητα, η επικαιρότητα κι όσα συμβαίνουν γύρω σαμποτάρουν τις προσπάθειές μας. Δυστυχώς, είμαστε περισσότερο εξοικειωμένοι με τα συναισθήματα του θυμού, της θλίψης, της απογοήτευσης, του φόβου της ανασφάλειας, της ανησυχίας κι άλλα τόσα που έρχονται και επηρεάζουν δυσάρεστα την διάθεσή μας παρά με τα θετικά συναισθήματα.
Ωστόσο, και τα δυο είδη εξυπηρετούν συγκεκριμένους σκοπούς κι είναι απαραίτητα, όμως μετά τις καραντίνες και την πανδημία, μοιάζει οι περισσότεροι να έχουν απορρίψει τα θετικά συναισθήματα και να ζουν μόνο με εκείνα τα συναισθήματα που τους κάνουν να νιώθουν πίεση κι άγχος.
Ας βγάλουμε από το χρονοντούλαπο 8 βασικά θετικά συναισθήματα απαραίτητα για να είσαι λειτουργικός και παραγωγικός στην καθημερινότητα σου, όπως μας υποδεικνύει η συμβούλος προσωπικής ανάπτυξης και ενδυνάμωσης, Μαριαλένα Νικολοβγένη.
Ευγνωμοσύνη
Μετρήστε τα αγαθά σας και νιώστε βαθιά ευγνωμοσύνη για όσα ήδη απολαμβάνετε. Δώστε αξία στις απλές καθημερινές στιγμές. Όποιος δεν εκτιμά όσα έχει, θα νιώθει πάντα μέσα του ένα κενό που θα τον εξαντλεί και θα τον κρατά μακριά από την ευτυχία και την πληρότητα.
Ενθουσιασμός
Πότε ήταν η τελευταία φορά που ενθουσιαστήκατε με κάτι και νιώσατε αυτό το καρδιοχτύπι της χαράς και του ενθουσιασμού; Κάντε πράγματα που σας ενθουσιάζουν και χαίρεστε σαν παιδιά. Πειραματιστείτε και ανακαλύψτε τι σας προκαλεί αυτό το συναίσθημα της έκστασης και του ενθουσιασμού και τολμήστε να ενθουσιαστείτε και πάλι στη ζωή σας.
Αγάπη
Επιτρέψτε στον εαυτό σας να βιώσει το συναίσθημα της αγάπης. Δημιουργήστε σχέσεις αγάπης, στοργής, τρυφερότητας, ασφάλειας, αφοσίωσης κι εμπιστοσύνης. Εκφράστε την αγάπη σας με κάθε τρόπο. Γεμίστε οι ίδιοι με αγάπη. Δείξτε την αγάπη σας προς τον / την σύντροφό σας, προς τους φίλους σας, τη φύση, τα ζώα, την τέχνη, τα χόμπι, το παιχνίδι, τον αθλητισμό, τη μόρφωση, τους εκλεπτυσμένους τρόπους.
Ηρεμία
Θέσε ως ύψιστο στόχο την ηρεμία κι οργάνωσε τη ζωή σου γύρω από αυτή. Ηρεμία ΔΕΝ σημαίνει απραξία. Ηρεμία ΔΕΝ σημαίνει απάθεια. ΔΕΝ σημαίνει αδιαφορία. Ένας άνθρωπος που επιλέγει να κινείται σε ήρεμους ρυθμούς δεν είναι λιγότερο παραγωγικός κι αποτελεσματικός. Ίσα ίσα το αντίθετο. Η ηρεμία φέρνει ισορροπία, φέρνει διαύγεια σκέψης. Όταν είσαι ήρεμος έχεις καλύτερο αυτοέλεγχο, μεγαλύτερη αυτοκυριαρχία και περισσότερη συγκέντρωση άρα καλύτερα αποτελέσματα. Οι νευρωτικές και οι σπασμωδικές κινήσεις φέρνουν χάος κι ανισορροπία στη καθημερινότητα σου και σε εξαντλούν. Η ηρεμία είναι μια δεξιότητα που καλλιεργείται.
Ελπίδα
Λειτουργεί ως μάσκα οξυγόνου σε περιόδους ασφυξίας και κρίσης. Η ελπίδα ότι θα φτιάξουν τα πράγματα, ότι θα έχουν θετική έκβαση στο τέλος σου δίνει ενέργεια και κίνητρο για να συνεχίζεις παρά τις αντιξοότητες. Η ελπίδα σε συνδυασμό με την πίστη ενισχύει την ανθεκτικότητα και την γενναιότητα σου απέναντι στις αλλαγές και τις προκλήσεις. Λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας όταν βρίσκεσαι σε μια δύσκολη περίοδο.
Διασκέδαση
Στιγμές γέλιου και χαράς, στιγμές που συνδεόμαστε συναισθηματικά με τους γύρω μας είναι πολύτιμες για την συναισθηματική σου πληρότητα. Η διασκέδαση και η ψυχαγωγία, είτε μόνος σου είτε με παρέα, σε τροφοδοτεί, σε ενδυναμώνει, σε εκτονώνει, ενισχύοντας ταυτόχρονα τις ορμόνες τις χαράς. Αυτός ο συνδυασμός ενισχύει την ευεξία σου και αναβαθμίζει την ποιότητα της ζωής σου.
Απόλαυση
Προσφέρετε στον εαυτό σας νέα ερεθίσματα. Δοκιμάστε νέες γεύσεις, νέες μυρωδιές, νέες μουσικές. Μην μένετε μόνο στα ίδια και στα γνωστά. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία πραγμάτων που μπορείτε να δοκιμάσετε προκειμένου να διεγείρετε τους νευρώνες του εγκεφάλου σας μέσω των αισθήσεων σας.

Πηγή

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;