ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

80 ευρώ πpόστιμο για το μεγάλο λάθος που κάνουμε όλοι με τον καθρέφτη στο aυτοκίνητο

Αρκετοί οδηγοί θεωρούν ότι μπορούν να κρεμάσουν διάφορα αντικείμενα στον εσωτερικό καθρέφτη του αυτοκινήτου τους, αλλά δυστυχώς δεν γνωρίζουν ότι η συγκεκριμένη συνήθεια κρύβει αρκετούς κινδύνους.
Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ειδικός για να αντιληφθεί ότι το κρέμασμα αντικειμένων (αποσμητικό χώρου, μάσκες, θρησκευτικά σύμβολα, διακοσμητικά κ.α.) στον κορμό του εσωτερικού καθρέφτη περιορίζει το οπτικό μας πεδίο και αυξάνει τον κίνδυνο τροχαίου ατυχήματος.
Η τοποθέτηση αντικειμένων σε αυτό το κεντρικό σημείο του πεδίου ορατότητας προσθέτει ένα ακόμα τυφλό σημείο μεταξύ αυτών που έχει ήδη το αυτοκίνητό μας. Το αποτέλεσμα είναι, ανάλογα τον όγκο του αντικειμένου που κρέμεται, να «κρυφτεί» πολύ εύκολα ένας πεζός ή ακόμα και ένας ποδηλάτης ή μοτοσυκλετιστής.

Μπορεί αυτή η τακτική να αποτελεί διευκόλυνση για τον οδηγό, δεν παύει όμως να είναι και μια κακή συνήθεια. Μάλιστα, την σημειώνει και ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας λέγοντας στο άρθρο 81 ότι «Απαγορεύεται η τοποθέτηση ή ανάρτηση μπροστά ή πίσω από το εμπρός παρμπρίζ, ως και η επικόλληση σε αυτό αντικειμένων που περιορίζουν την ορατότητα του οδηγού».
Πέρα όμως από την αναφορά σε αυτό το γεγονός, ο Κ. Ο. Κ. ορίζει πλέον και διοικητικό πρόστιμο που φτάνει τα 80 ευρώ, όπως συμβαίνει και σε πολλές ακόμα χώρες του εξωτερικού.
Πηγή
ΔΕΙΤΕ:  Αποκάλυψη: Αυτή είναι η πασίγνωστη πολυεθνική που έφαγε «καμπάνα» 1.000.000 ευρώ στην Ελλάδα

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!